OMS: „Nu sunt dovezi că noul coronavirus va dispărea dacă se va încălzi”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 12 martie 2020, 13:16

Directorul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că nu există dovezi că noul coronavirus își va opri răspândirea odată cu încăzirea vremii.

„Nu există nici o dovadă că virusul COVID-19 își va opri răspândirea dacă se va încălzi. Este o speranță falsă să spui că virusul va dispărea de la sine, dacă vine vara!”, a spus Michael J. Ryan, director executiv al OMS, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și OMS a declarat pandemie de coronavirus!

Organizația Mondială a Sănătății a clarificat și problema tuturor celor care trebuie testați pentru a preveni răspândirea bolii.

Citeşte şi Coronavirus se transmite la o distanță de 4,5 metri, rezistă 30 de minute în aer şi 4 zile pe suprafeţe

„Nu știm încă cum va acționa sau cum se va comporta acest virus în diferite tipuri de condiții climatice. Trebuie să presupunem că virusul va continua să aibă capacitatea de a se răspandi și este o speranță falsă să spui că pur și simplu va dispărea daca vine vara, așa cum se întâmplă cu gripa. Noi sperăm să se intample așa… Dar nu putem face această presupunere. Nu exista nicio dovadă acum că se va întampla acest lucru. Trebuie să luptăm cu virusul acum și nu cu speranța că va disparea de la sine”, a mai declarat Ryan.

Citeşte şi Cum dezinfectezi telefonul, ca măsură de prevenție împotriva coronavirusului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!