Legătura neașteptată dintre consumul produselor lactate și coronavirus. Ce spun cercetătorii

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 14 aprilie 2020, 15:57

Oamenii de știință din întreaga lume încearcă să descopere cât mai multe despre modul în care noul coronavirus evoluează și se manifestă în corpul uman. Potrivit unei noi teorii a cercetătorilor francezi, ar exista o legătură între produsele lactate fermentate – kefir, sana, iaurt etc. – și virusul pandemic care face atât de multe victime în întreaga lume.

În urma analizării comportamentului propulațiilor microbiene care colonizează organismul uman, oamenii de știință din Franța au stabilit că infecția cu SARS Cov 2 (coronavirus) este una mixtă, atât virală, cât şi bacteriană. Astfel, specialiștii au ajuns la o teorie extrem de interesantă: probioticele ar putea fi folosite cu success în lupta împotriva bolii Covid-19.

Conform concluziilor cercetătorilor, coronavirusul poate infecta anumite bacterii deja prezente în corp, iar acestea ascund virusul. Aceste bacterii, numite Prevotella, provoacă inflamații la nivelul țesuturilor. Infecțiile care implică Prevotella provoacă afecțiuni respiratorii acute și, uneori, chiar fatale.

Citeşte şi: Tot ce trebuie să știi despre simptomele atipice ale infectării cu coronavirus

Specialiștii sunt de părere că probioticele din lactatele fermentate sunt capabile să împiedice Prevotella să formeze biofilme microbiene (structuri complexe create de microbi pentru a se apăra de acțiunea sitemului imunitar).

„Se vorbeşte exact de acest aspect, că Sars Cov 2, virusul, ar putea, în rândul persoanelor cu o microflora bine reprezentată să determine această coinfecţie (bacterie cu virus) şi aşa să se explice de ce, la un moment dat, acele persoane pot face o formă severă a bolii. Copiii, având o flora mai puţin reprezentată, fac forme uşoare ale bolii. Asta ar putea să fie o ipoteză. Deocamdată e greu de susţinut şi este greu să ne dăm seama dacă într-adevăr aşa se întâmplă lucrurile. Avem nevoie de studii care să fie reprezentate de un număr mare de persoane”, a explicat medicul Adrian Marinescu, potrivit Mediafax.

Rezultatele studiilor realizate pe microflora din organismul uman și pe probiotice ar putea sta la baza descoperirii vaccinului și tratamentului anti COVID-19. Până când acest lucru se va întâmpla, cu toții putem profita de beneficiile lactatelor fermentate și le putem include în alimentația zilnică pentru întărirea sistemului imunitar.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!