Să ne Jucăm: 5 Jocuri Amuzante şi Utile pentru Copilul Tău

De Unica.ro, pe

Copiii sunt energie pura, intotdeauna in cautare de experiente si provocari noi. Una din cele mai grele sarcini ca si parinti este sa gasim modul constructiv prin care sa canalizam aceasta energie, astfel incat ei sa isi dezvolte abilitati importante pentru viitorul lor, dar sa se si distreze in acelasi timp.
Copiii folosesc jocurile pentru a se amuza si rareori sunt constienti de faptul ca astfel de activitati ii ajuta sa comunice, sa socializeze si sa dezvolte abilitati importante precum gandire strategica, spontaneitate, rabdare, concentrare, coordonare, incredere sau creativitate.

Parintii, bunicii, matusele si unchii, profesorii, chiar si bonele, fiecare are un rol in acest proces. Este de datoria fiecarui sa se asigure ca orice copil are o copilarie bogata in jocuri distractive si utile. Sa duci aceasta sarcina la bun sfarsit nu este atat de usor precum suna, mai ales atunci cand televizorul si jocurile pe calculator acapareaza aproape toata atentia celor mici. Desi exista timp si pentru aceste resurse de informatii in viata lor, doar prin joaca copiii isi dezvolta corpul, spiritul si mintea la potentialul maxim.

Citeşte mai multe pe Babyonline.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro