Frumuseţe: Îngrijeşte-ţi zona ochilor în funcţie de vârsta pe care o ai

Privirea spune tot, aşa că îngrijirea conturului ochilor nu trebuie neglijată. Nopţile pierdute, stresul, trecerea anilor îşi pun pecetea…
Iată cum trebuie să îngrijeşti zona delicată a ochilor în funcţie de vârsta pe care o ai
De patru ori mai fină decât pielea bărbiei, pielea din zona ochilor este extrem de sensibilă. Rezultatul: cearcăne, pungi, riduri mai mult sau mai puţin pronunţate… Microcirculaţia în această zonă este un pic mai leneşă, motiv pentru care conturul ochilor îmbătrâneşte prematur.

20 DE ANI – ÎNGRIJIRE MINIMĂ

Se zice că „paza bună trece primejdia rea”. Este vârsta la care este esenţial să începi să deprinzi bunele obiceiuri: demachiere temeinică şi hidratare adecvată. Iar începând cu vârsta de 25-27 de ani, este indicat să foloseşti o cremă hidratantă specială pentru ochi. Aplic-o în fiecare dimineaţă, presând uşor, succesiv, pornind de la colţul intern spre cel extern.

30 DE ANI – CEARCĂNE ŞI ÎNCEPUT DE RIDURI

Pentru a lupta împotriva semnelor de oboseală, care încep să se citească pe faţa ta (riduri fine, cearcăne) foloseşte creme dimineaţa şi seara. Optează pentru formule răcoritoare, care să lupte împotriva primelor riduri. De două ori pe săptămână, aplică un gel hidratant pentru ochi sau plasturi antioboseală.

40 DE ANI – OCHI UM-FLAŢI ŞI „PUNGI”

A venit momentul să treci la „artileria grea” antiîmbătrânire pentru a hidrata adecvat zona ochilor şi pentru a evita accentuarea ridurilor existente. Aplică crema dimineaţa şi seara, „descriind” cu vârful degetelor semicercuri de-a lungul conturului ochilor. Dimineaţa ocupă-te de cearcăne şi pungi, seara de tratamentul antirid. Îţi recomandăm, de asemenea, să foloseşti un creion iluminator înaintea de a te machia.

50 DE ANI – RIDURI ACCENTUATE

Alege formule bogate în substanţe active antiîmbătrânire: antioxidanţi, fiindcă limitează degradarea celulară, şi substanţe hidratante, fiindcă pielea devine din ce în ce mai sensibilă din cauza modificărilor hormonale. Se recomandă, de asemenea, şi folosirea pomezilor care au în compoziţie substanţe de albire, eficiente în lupta contra petelor brune.

TRATAMENTE NATURISTE

Cearcăne: taie două felii de cartofi (0.5 cm grosime) şi lasă-le în frigider timp de 30 de minute. Apoi, aplică-le pe ochi pentru 15-20 de minute. Ochi umflaţi: Două pliculeţe călduţe de ceai verde, aplicate pe ochi,  te scapă de inflamaţie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!