6 trucuri ca să fii mulţumită cu tine însăţi

De Lumea Femeilor pe

Noi, femeile, vrem mereu să schimbăm câte ceva. Fie că este vorba despre coafură, despre greutate, despre probleme de suflet sau de logică, se găseşte întotdeauna un lucru care ne nemulţumeşte şi care, în opinia noastră, trebuie îndreptat. Asta pentru că ne dorim perfecţiunea
1. Dă-ţi voie să greşeşti.

Ai auzit, cu siguranţă, de mai multe ori până acum, că „nimeni nu-i perfect”. Cu toate acestea, în fiecare zi îţi ceri ţie şi celor din jur respectarea unui anumit program, faptul de a nu nu greşi. Totuşi, atunci când se întâmplă să nu faci faţă unei probleme sau să greşeşti ceva, fie că este vorba despre un raţionament sau o reacţie, admite că ai greşit şi, dacă se poate, încearcă să-ţi repari greşeala.

2. Acordă-ţi mai mult timp.

Ai obiceiul să trăieşti fiecare zi ca şi cum ai fi într-un concurs? Dacă răspunsul e pozitiv, gândeşte-te să încetineşti un pic ritmul. Fii mai răbdătoare, atât cu tine, cât şi cu ceilalţi. Acceptă că sunt unele lucruri care se pot face în mai multe etape şi nu dintr-o dată. Calmează-te, gândeşte-te mai mult şi apoi acţionează.

3. Fii mai permisivă cu cei din jurul tău.

Sunt o grămadă de obiceiuri ale celor din jur care ne deranjează. Încearcă să te enervezi mai puţin, să fii mai tolerantă. Fă-ţi timp pentru o ieşire în natură. Te vei simţi mult mai bine în pielea ta şi îi vei vedea şi pe ceilalţi cu alţi ochi.

4. Împacă-te cu micile tale imperfecţiuni.

Nu-ţi place ce vezi în oglindă, părul nu-ţi mai stă în nici un fel, iar, când deschizi dulapul, remarci că nu ai cu ce să te îmbraci. Este semn că nu eşti mulţumită de aspectul tău fizic. Această nemulţumire se poate răsfrânge negativ asupra stării tale de spirit. Încearcă să repari aspectele care te derajează cel mai mult: apucă-te de o dietă sau mergi la coafor. Important este să fii ambiţioasă şi să nu încerci să te transformi în altcineva. Acceptă-te aşa cum eşti. Ceilalţi o fac deja…

5. Nu ai neapărată nevoie de cineva lângă tine pentru a fi fericită.

Multe femei au impresia că pentru fericire e nevoie de doi. Greşit. Ca şi frumuseţea, fericirea vine din interior. Aşa că nu te baza pe altcineva să te facă fericită. Încearcă, în primul rând, să fii tu astfel şi, cu siguranţă, viaţa în familia voastră va fi frumoasă.

6. Nu vorbi despre fericire la timpul trecut

De regulă, vedem trecutul în culori mai vesele decât prezentul sau viitorul. Ţotuşi, ce-ar fi să crezi că mâine va fi cu adevărat mai bine? Încearcă numai.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro