De ce femeile se îngraşă mai repede decât bărbaţii

De Erika Chivu, pe

Deşi faci eforturi ca să fii în formă, tot timpul eşti mai plinuţă decât bărbaţii din jur care, culmea, mănâncă de toate, la orice oră şi nici nu fac sport. Află de ce există această diferenţă!
Noi, femeile, suntem cele car eresimţim preisunea de a arăta bine, de a avea un corp perfect. Şi totuşi, în ciuda eforturilor noastre, întotdeauna se găsesc o mulţime de bărbaţi care arată mai bine şi sunt mai slabi fără să facă vreun efort pentru asta. Şi totul din cauza biologiei.

Iată de ce femeile se îngraşă mai uşor şi slăbesc mai greu decât bărbaţii.

Femeile au metabolismul mai lent

Adică şi atunci când stau degeaba, bărbaţii ard mai multe calorii decât noi pentru că au o masă musculară mai mare, iar muşchii ard mai multe calorii, chiar şi atunci când nu sunt puşi la treabă. Din cauza hormonilor masculini, bărbaţii acumulează masa musculară mai repede, ceea ce îi şi ajută să slăbească rapid dacă fac sport.

Femeile obosesc mai repede

Presupunând că începi un program de exerciţii împreună cu iubitul tău, vei constata că el slăbeşte mai repede nu doar pentru că muşchii lui cresc mai repede, ci şi pentru că ar eo mai mare rezistenţă la efort, ceea ce înseamnă că poate face mai mult psort decât tine. În general, bărbaţii au o capacitate pulmonară mai mare, deci pot să facă exercişii aerobice pentur o perioadă mai îndelungată fără să obosească.

Sindromul premenstrual şi poftele

Unul din efectele secundare ale fluctuatiilor hormonale este faptul că ne afectează alimentaţia. Aşa se face că nu doar în timpul sarcinii, ci şi în perioada premenstruală, femeile au adesea „pofte” şi bineînţeles că nimeni nu pofteşte la salată sau morcovi, ci la dulciuri. Cu numai doua zile de pofte în fiecare lună, în 12 luni, excesul de greutate e considerabil.

Femeile au un program mai solicitant

Lasând la o parte motivele biologice, există şi unul social. Să ne gândim numai cum arată o dimineaţă normală în orice familie. În timp ca tata ia micul dejun în linişte, mama pregăteşte copiii pentru şcoală. Iar seara, cine se ocupă de teme? Tot mama, desigur… Din aceste motive şi nu numai, multe femei au un program haotic, care nu le permite să ia mese regulate. Ajungem să mâncăm rar şi mult, ceea ce duce la îngrăşare.  Ca să nu mai spunem că noi suntem cele responsabile cu hrana familiei, deci petrecem mai mult timp în bucătărie, printre bunătăţi.
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!