Dezgustător! Vezi care sunt 5 cele mai murdare obiecte din casa ta

De Ileana Voicu Ghinea pe

Ai senzația că ai cea mai curată casă din Univers pentru că ești obsedată să bagi aspiratorul, alergi cu mopul după fiecare persoană care-ți întră în casă, iar laveta de șters praful nu stă niciodată la locul ei?
Lasă-mă să-ți spun că ești într-o gravă eroare. Pun pariu că nici nu ți-a trecut prin cap să cureți obiectele din casa ta care sunt, cu adevărat, pline de mizerie.

Hai să vedem despre ce este vorba, iar la final aștept să-mi spui dacă am avut dreptate.

1. Interiorul mașinii de spălat vase

Deși ți se pare inutil și oarecum redundant să speli tocmai obiectul din casă care folosește cea mai mare cantitate de apă și de detergent, trebuie să-ți spun că nu este deloc așa. Imaginează-ți mici bucăți de alimente, grăsimi, chiar și resturi de detergent nedizolvat care se pot „cuibări” în interiorul aparatului. Împreună pot face o mizerie de nedescris care, în cel mai scurt timp, va elibera un miros de care cu greu vei putea scăpa.

2. Clanțele de la uși și întrerupătoarele de lumină

Știu, uiți de fiecare dată să cureți aceste zone mici și multe din casa ta. Și eu fac la fel și probabil că nu suntem singurele. Ar trebui, însă, să avem mai multă grijă data viitoare pentru că aici se depun, de asemenea, o sumedenie de microbi și de bacterii. Gandește-te că este cât se poate de logic. Toată lumea care este în casă sau care-ți vine în casă pune mâna pe ele, foarte des, și de fiecare dată după ce au pus mâna pe altceva.

3. Chiuveta de la bucătărie

Poate la fel de ciudat ca și în cazul mașinii de spălat vase, trebuie să ți se pară teoria conform căreia „chiuveta de la bucătărie e plină de microbi”. Sunt studii care demonstrează foarte clar faptul că aici există cea mai bogată cultură de E.Coli, mai bogată decât cea găsită în vasul de toaletă, chiar și după ce l-ai spălat. Acestor bacterii le place foarte mult să se hrănească cu resturi alimentare din vasele pe care le pui în chiuvetă.

4. Telefonul mobil

Ești îndrăgostită de mobilul tău și petreci mai mult de jumătate din zi cu mâna pe el. Ei bine, atunci trebuie să știi că fiecare centimetru pătrat al aparatului are aproximativ 25.000 de germeni, făcându-l astfel mai murdar decât tăvița în care îți hrănești animalul de companie sau scaunul toaletei tale.

5. Telecomanda

Îmi este imposibil să cred că nu ai auzit până acum că telecomanda pe care o folosești zi de zi este o sursă „sănătoasă” de bacterii. Acum o să-ți dau și explicația. Este foarte simplu, gândește-te când manipulezi telecomanda. Când mănânci, când tușești, când citești, când gătești… exemplele pot continua. Îți dai seama acum de ce este atât de murdară?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro