De ce să nu porți niciodată sutien în timpul somnului

De Amelia Matei, pe
Există multe femei care nu renunță la sutien nici chiar în timpul somnului. Dacă și tu faci parte din această categorie, află că sănătatea ta va fi afectată mai devreme sau mai târziu. Citește în continuare de ce nu ar trebui să porți niciodată sutien în timpul somnului:

Citește și – Renunță la sutien! Încearcă bustierele!

Afectează fiziologia sânului

În primul rând, purtarea unui sutien la culcare poate afecta sistemul sanguin și drenajul limfatic. Cel din urmă are rolul de a elimina toxinele din zona sânilor, iar dacă acest drenaj este afectat, toxinele din ficat sau rinichi vor rămâne în corp.

Afectează țesutul mamar și circulația sângelui

Știai că purtarea sutienului pe timpul nopții poate provoca probleme cardiovasculare? Sutienul pune presiune asupra venelor și vaselor de sânge, iar acesta este motivul pentru care livrarea normală de oxigen și alte substanțe nutritive sănătoase la celule este întreruptă, fiind extrem de nociv pentru sănătate.

Provoacă hiperpigmentare

Un sutien purtat un timp îndelungat poate favoriza apariția acelor pete întunecate pe piele sau decolorarea cu un ton al pigmentului, prin frecarea în mod constant de piele, cauzând iritarea și deteriorarea acesteia.

Favorizează apariția ciupercilor

Purtarea constantă a sutienului în timpul somnului creează un mediu cald și umed, perfect pentru dezvoltarea unei micoze.

Irită pielea

Un alt efect secundar semnificativ al dormitului cu sutien este iritarea pielii. În timpul somnului, cârligele pot ieși în afară și pot jena pielea, iar curelele pot provoca leziuni sau chiar chisturi dacă sunt ținute mult timp.

Determină senzația de neliniște

La fel cum se întâmplă în cazul purtării hainelor strâmte în pat, și sutienul poate provoca neliniște din cauza unei iritații care nu se poate observa.

Afectează calitatea somnului

În cazul în care nu poți dormi noaptea, atunci ar trebui să scoți sutienul. Dacă porți un sutien pe timp de noapte, aceasta va duce la un disconfort inevitabil și vei avea probleme cu somnul.

Citește și – Greșeli pe care le faci când porți sutien

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!