De ce e bine să mănânci fistic

De Adina Radu, pe Ultimul update Marți, 13 aprilie 2021, 14:12

Cui nu îi place deliciosul fistic? Ce nu știm este că fisticul este un snack este un snack extrem de nutritiv. Nutriționiștii îl recomandă pentru aportul său de calorii și nutrienți.

Pistacia vera este copacul ce poartă fructul de fistic. Acesta este nativ din Grecia,  Siria, Iran și Asia de Vest. Un asemenea copac poate face 50 kilograme de fistic pe an. Iranul este cel mai mare producător și exportator de fistic din lume.

Beneficiile consumului de fistic

Arginina

Fisticul este bogat în arginină, substanță cu rol important în procesele metabolice din corpul uman. Arginina, cunoscută mai mult ca L-Arginina mai este numită și molecula minune pentru că ajută procese importante din corp.

Grăsimi monosaturate

Grăsimile monosaturate nu se depun pe pereții vaselor de sânge, asta le face să fie denumite și grăsimi bune.

Proteine și antioxidanți

Fisticul este bogat în antioxidanți, substanțe care reduc stresul oxidativ al celulelor. Acești antioxidanți sunt vitamine E, vitamina A și luteina. În plus, fisticul are proteine care ajută la construirea de celule noi.

Fitosteroli

100 de grame de fistic conțin 279 mg fitosteroli. Aceste substanțe reduc colesterolul și riscul de a face cancer.

Minerale

50 de grame de fistic conțin doza zilnică de minerale recomandată pentru calciu, magneziu și cupru.

Reduc riscul bolilor cardiovasculare

În 100 de grame de fistic sunt 713 calorii din care 512 calorii provin din grăsimi. Majoritatea acestor grăsimi sunt monosaturate care reduc LDL (colesterolul cu densitate mică) și deci reduc și riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Sursa foto 123rf

Citește și Ce se intampla in corpul tau dacă mănânci fistic

Citește și MIAM-MIAM! Cheesecake de cocos cu nuci

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!