Cum te ajută yoga să te relaxezi și să îți menții sănătatea

De Amelia Matei, pe Ultimul update Joi, 15 decembrie 2016, 12:22
Stări de anxietate, panică, neliniște – toate acestea au legătură cu stresul cotidian. Le putem ține însă sub control cu anumite tehnici de yoga.

Citește și – 10 motive ca să încerci yoga

Yoga reprezintă modalitatea excelentă prin care îți poți lucra flexibilitatea și forța, poți  atinge o stare de liniște și relaxare sau poți deprinde anumite tehnici de respirație. Oricum ar fi, despre yoga numai de bine!

Pentru a fi eficientă, yoga trebuie practicată cu regularitate. Deoarece caută să stabilească armonia între minte, corp și spirit, terapia include practici care să te vitalizeze mintal și fizic, acționând totodată asupra anumitor afecțiuni. În consecință, cere sfaturile unui instructor de yoga pentru a alege exercițiile ce se potrivesc atât stilului de viață, cât și problemelor tale de sănătate.

„Antrenorul personal te ajută în luarea unor decizii în viață care să te ajute să te menții sănătos. Adevărul este că, clienții sunt destul de isteți, ei știu și apreciază valoarea pe care ți-o aduce cineva onest, obiectiv și constructiv”, afirmă instructorul de yoga Tudor Iosub.

Iată câteva dintre beneficiile pe care le aduce yoga asupra organismului tău:

– Îmbunătățește flexibilitatea;
– Formează masa musculară;
– Reduce stresul, ajută la reglarea glandelor renale, scade cortizonul;
– Îmbunătățește respirația și funcțiile plămânilor;
– Ajută la relaxare și la un somn mai bun;
– Îmbunătățește postura;
– Ameliorează durerile și tensiunile;
– Îmbunătățește digestia și circulația.

În plus, tehnicile yoga sunt adesea surprinzător de simple și le vei putea pune în practică fără dificultate, indiferent de starea generală pe care o ai. Instructorul de yoga Tudor Iosub ne asigură că nu trebuie să fii mobil pentru a putea integra posturi de yoga în antrenament.

Fii responsabil de atitudinea ta și amintește-ți să îți faci timp pentru tine!

Citește și – 4 posturi de yoga pentru detoxifierea organismului

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!