Cum să rămâi însărcinată mai repede

De Stela Moisescu pe

Odată cu înaintarea în vârstă scad şansele de a rămâne însăcinată, astfel că femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani rămân însărcinate în medie după şase luni…
… de încercări.

Să aştepţi o jumătate de an pentru a vedea rezultatul pozitiv al testului de sarcină nu sună prea îmbucurător, nu?

Dacă te gândeşti cu exaltare că eşti pregătită să ai un copil, există câteva lucruri simple pe care le poţi face pentru a rămâne mai repede însărcinată.

Iată cum măreşti şansele de a rămâne însărcinată, precum şi care sunt inamicii fertilităţii de care trebuie să te fereşti.

Nu face sex doar în perioada fertilă

Multe femei preferă să facă sex doar în timpul ovulaţiei şi să se abţină în rest, la gândul că iubitul va „aduna” mai mulţi spermatozoizi pentru momentul cheie. Această optică nu creşte, ci scade drastic şansele de a rămâne însărcinată.

Studiile de specialitate arată că bărbaţii care se abţin de la sex mai bine de şapte zile au o fertilitate mai scăzută, pentru că se măreşte proporţia spermatozoizilor trecuţi de maturitate şi cu un potenţial de fertilizare mai mic.

Aşadar, iubitul tău ar trebui să ejaculeze cel puţin o dată pe săptămână, pentru a fi în graficul normal. Cât despre ovulaţia ta, cele mai mari şanse de a rămâne însărcinată le ai dacă începi să faci sex cu 5 zile înainte de ovulaţie şi în timpul ei, având în vedere că spermatozoizii trăiesc în interiorul uterului până la cinci zile.

Medicii afirmă că sexul făcut o dată la două zile este mai probabil să te lase însărcinată, decât cel făcut în fiecare zi, pentru că în ultimul caz bărbatul tinde să îşi epuizeze resursele.

Nu exagera cu exerciţiile fizice

Specialiştii avertizează că efortul făcut cu măsură favorizează apariţia unei sarcini, în timp ce efortul făcut în exces afectează fertilitatea. De exemplu, mai mult de 100 km parcurşi cu bicicleta într-o săptămână scad fertilitatea bărbaţilor.

În cazul femeilor, prea multe exerciţiile fizice cauzează fie cicluri menstruale neregulate (când ovulaţia întârzie să apară sau se produce mai devreme, astfel încât nu o mai poţi calcula dinainte), fie cicluri menstruale în care ovulaţia nu se mai produce deloc.

Păstrează ph-ul natural al vaginului

Pentru şase maxime de a rămâne însărcinată vaginul tău trebuie să fie un mediu propice pentru spermatozoizi. Evită să foloseşti orice fel de produse de igienă care ţi-ar dezechilibra ph-ul natural, dar şi alte lucruri care sunt nocive pentru spermă, cum ar fi lubrifiantul artificial sau saliva. Renunţă să mai faci spălări interne, căci ele îndepărtează din mucusul cervical care ajută la transportarea spermatozoizilor către uter.

Nu transforma sexul într-o obligaţie

Este atât de uşor să transformi sexul într-o obligaţie atunci când miza este aşa mare. Dacă goliţi sexul de plăcere, el va deveni foarte repede o corvoadă. Tensiunile privind prestaţia în pat pot cauza o scădere a libidoului, disfuncţii erectile, în cazul lui, sau dureri în timpul actului sexual, în cazul tău.

Pentru a evita situaţii atât de neplăcute, trataţi sexul cu seninătate. Nu vă apucaţi să faceţi sex decât atunci când amândoi vă doriţi acest lucru şi puneţi-vă imaginaţia la contribuţie. Elementul de noutate nu trebuie să dispară şi nu este o pierdere de timp doar pentru că acum plănuiţi o sarcină.

Experţii îţi recomandă ca după sex să stai aşezată cinci minute pe pat, pentru a mări şansele de fecundare a ovulului.

Renunţă la dietă şi vicii

Dietele îţi afectează şi ele ciclul menstrual, dar şi viabilitatea ovulului fecundat, aşa că înainte de a decide că vrei să rămâi însărcinată renunţă la diete. La fel, ţigările şi cafeaua trebuie eliminate din schemă, din motive evidente.

Iată care sunt poziţiile de sex care favorizează apariţia unei sarcini.
Foto:
Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro