Alimente care îţi pot înrăutăţi crampele menstruale

De Amelia Matei, pe

Crampele menstruale sunt acele dureri, uneori aproape insuportabile, din timpul menstruaţiei. Ele nu se referă la disconfortul resimţit în timpul perioadei premenstruale, ci la durerile de burtă care apar odată cu menstruaţia.
Cu toate că ele pot fi cauzate şi de anumite afecţiuni, cum ar fi, de exemplu, boala inflamatorie pelvină, o infecţie a organelor reproductive, de cele mai multe ori crampele menstruale apar ca urmare a contracţiilor uterine, proces normal şi natural care are loc în timpul menstruaţiei.

Deloc plăcute, crampele menstruale pot fi calmate şi prin atenţia acordată alimentaţiei. Puţine femei ştiu că anumite băuturi şi alimente înrăutăţesc crampele menstruale – dar prin evitarea acestora, şansele ca durerile de burtă să se amelioreze puţin cresc considerabil.

Iată, aşadar, care sunt alimentele care îţi pot înrăutăţi crampele menstruale şi cum acţionează acestea…

Băuturile pe bază de cafeină

Cafeaua, unele băuturi răcoritoare şi unele ice tea-uri conţin cafeină. Din păcate, cafeina creşte tensiunea în vasele de sânge, iar asta poate înrăutăţi crampele. Evită aceste băuturi în perioada menstruală, pentru a te asigura că minimalizezi la maximum durerile.

Alcoolul

În ciuda convingerilor populare, care spun că alcoolul scade fluxul menstrual şi durerile, adevărul este de fapt altul – alcoolul te face să reţii apă şi te deshidratează, lucruri care îţi vor spori durerile din timpul menstruaţiei.

Carnea roşie

Specialiştii au ajuns la concluzia că anumite tipuri de carne, în special cea roşie, conţine nişte acizi, numiţi acizi arahidonici, care influenţează direct crampele menstruale. Aşadar, încearcă să eviţi, cel puţin în perioada menstruală, carnea roşie.

Produsele lactate

Se pare că şi produsele lactate conţin acizi arahidonici, drept urmare micşorează consumul de lactate în perioada menstruaţiei, dacă vrei să diminuezi disconfortul crampelor menstruale.
 
Foto: femeie cu durere de burtă, Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!