Ce alimente cu 0 calorii să mănânci ca să slăbești mai ușor

De Sandra S., pe

Există anumite alimente care au atât de puține calorii, încât doar energia pe care o consumi ca să le mănânci le anulează aportul de calorii. Astfel, dacă vrei să mănânci pe săturate și în același timp să slăbești sănătos, iată ce ar trebui să consumi:
Următoarele produse alimentare conțin mai puțin de 50 de calorii/ porție de 100 de grame. Ca să poți slăbi mai ușor, trebuie să scazi aportul de calorii în fiecare zi, astfel ca la sfârșitul zilei, în total să fi mâncat mai puține calorii decât în mod normal.Uite ce ar trebui să mănânci:
Portocale
Portocalele sunt cunoscute pentru vitamina C pe care o conțin în cantități mari, însă nu și pentru faptul că au mai puține calorii comparativ cu alte fructe. 100 de grame de portocală conțin 47 de calorii.
Castraveți
Castraveții sunt plini de apă, de aceea conțin atât de puține calorii. Sunt delicioși și merg perfect în salată, mai ales când salata este făcută și din alte legume cu puține calorii. 100 de grame de castravete au în total 16 calorii.
Lămâi
Nu mănânci lămâile ca pe portocale, însă află că și acestea au puține calorii. Așa că dacă obișnuiești să folosești lămâie când gătești – poți să pui în salate sau în apă, peste pește sau alte mâncăruri – nu crește cu mult aportul de calorii la masă. 100 de grame de lămâie au 29 de calorii.
Morcovi
Nu sunt buni doar pentru că au puține calorii, ci mențin sănătatea ochilor. Mai mult de atât, morcovii sunt diuretici în mod natural, așa că te pot ajuta să scapi de apa reținută în exces de corpul tău. Într-o porție de 100 de grame de morcovi ai doar 41 de calorii.
Ceapă
Este delicioasă și dă savoare oricărui tip de mâncare sau salată. Mai mult de atât, este bună pentru că are puține calorii – 100 de grame de ceapă fac cât 40 de calorii.
Roșii
Unele dintre cele mai sănătoase fructe pe care le poți mânca sunt roșiile. Desigur, nu sunt consumate sau gătite ca și fructe, pentru că nu sunt tocmai dulci, însă ceea ce contează mai mult este că sunt foarte sănătoase și foarte slabe în calorii! 100 de grame de roșie conțin doar 17 calorii.
Ciuperci
Orice tip de ciuperci ai alege să mănânci, nu conține multe calorii. Oricum ai alege să le mănânci, sunt foarte gustoase. Iar o porție de 100 de grame de ciuperci conține între 20 și 40 de calorii.
Pepene
Este dulce și foarte gustos, dar este plin-ochi de apă, iar asta scade foarte mult numărul de calorii. În plus, pepenele este bogat în antioxidanți și îți poate îmbunătăți metabolismul, cu condiția să nu mănânci porții uriașe. 100 de grame de pepene înseamnă 30 de calorii.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!