5 cauze ale infertilității la femei

De Dana-Ruxandra Panghe pe
Conform studiilor, 11% dintre cupluri au probleme cu conceperea sau susţinerea unei sarcini. Aproximativ o treime din aceste situaţii apar din cauza unor probleme de fertilitate la femei, o treime din cauza celor ce privesc fertilitatea bărbaţilor, iar restul îi implică pe ambii parteneri.

Citește și: De ce e bine să urinezi după ce faci sex.

Tulburările de ovulaţie

Sunt cele mai frecvente cauze ale infertilității şi au loc atunci când ovulele nu se maturizează în ovare sau când ovarele nu reuşesc să elibereze ovulul matur. Acest lucru este uneori cunoscut sub numele de insuficientă ovariană, fiind frecvent în cazul femeilor cu infertilitate.

Endometrioza

Endometrioza este o afecţiune care apare atunci când ţesutul mucoasei uterului se răspândeşte şi creşte şi în afara acestuia, de obicei în abdomen sau pelvis. Unele femei nu au simptome, în timp ce altele au menstruații dureroase sau durere în timpul actului sexual, sângerări abundente sau pete neobişnuite şi dureri pelvine generale, explică cercetător dr. Horațiu Albu. Endometrioza trebuie să te trimită urgent la medicul ginecolog, care poate apela la metode chirurgicale pentru a elimina ţesutul endometrial deschis sau deblocarea trompelor uterine, ulterior fiind foarte util tratamentul medicamentos.

Citește și5 alimente pe care trebuie să le consumi dacă ești însărcinată

Calitatea slabă a ovulelor

Calitatea şi numărul de ovule pe care ovarele le produc în mod natural sau cu un tratament de fertilitate scade semnificativ după vârsta de 35 de ani.

Sindromul ovarelor polichistice

Aceasta este o afecţiune în care foliculii mici din ovare nu se dezvoltă în foliculi mături, care eliberează ovule. Este, de asemenea, caracterizată de dezechilibre ale hormonilor şi a modelelor de ovulaţie imprevizibile. Simptome posibile sunt cicluri menstruale neregulate, creşterea excesivă a părului, acnee, obezitate.

Probleme de fertilitate inexplicabile

Medicul ginecolog poate diagnostica o problemă de fertilitate inexplicabilă în cazul în care nu există nici un motiv evident pentru infertilitate, ceea ce înseamnă că toate rezultatele testelor sunt normale. În această situaţie, se vor analiza foarte bine factorii externi, stilul de viaţă şi viciile care pot cauza această problemă de infertilitate.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro