Chlamydia poate cauza infertilitate | Stiri pe scurt | Unica.ro

Chlamydia poate cauza infertilitate

Chlamydia  este o infecție cu transmitere sexuală destul de des întâlnită. Cei care au fost infectați cu Chlamydia  s-ar putea să nici măcar să nu-și dea seama pentru că mulți dintre ei nu prezintă simptome ale acestei afecțiuni  precum durere genitală sau scurgeri vaginale sau din penis.

Chlamydia  afectează și femeile și bărbații de toate vârstele, fiind însă mai frecventă în rândul femeilor tinere. Această afecțiunea nu este greu de tratat din momentul în care afli că o ai, dar lăsată netratată poate duce la probleme grave de sănătate.

Persoanele infectate cu Chlamydia,  în primele stadii nu prezintă nici un fel de simptom. Acestea încep să apară, de obicei, de la una la trei săptămână  de la expunere. Însă, adesea acestea sunt ușoare și trecătoare, fapt pentru care de multe ori sunt trecute cu vederea.

Mergeți urgent la medic  dacă aveți scurgeri din vagin sau din penis sau dacă aveți dureri puternice  în timpul urinării. De asemenea, consultați medicul dumneavoastră dacă partenerul sexual dezvaluie că are Chlamydia. Ar trebui să urmați un tratament un antibiotic chiar dacă nu aveți nici un simptom.

Citește mai departe în Dicționarul medical.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Stiri pe scurt
Vă recomandăm: