Este oficial: sexul prosteşte!

De Stela Moisescu, pe

Deşi lista beneficiilor pe care sexul le are asupra sănătăţii este lungă, nu acelaşi lucru îl putem spune despre efectele sale asupra IQ-ului. Experţii consideră că sexul are o logică…
… aparte. Aşa că au invetat expresia „sex logic” pentru a defini acel faliment al inteligenţei şi raţiunii când vine vorba de sex.

Da, sexul prosteşte, ne avertizează specialiştii, care consideră că acesta ar fi şi motivul pentru care, în ciuda accesului la informare, bolile cu transmitere sexuale, dar şi inimile frânte sunt în continuă creştere.

Sigur ai experimentat pe propria piele aşa zisa „logică sexuală”, chiar dacă n-ai dibuit fenomenul.

Te-ai simţit mai „grea de cap” în prezenţa celui care ţi-a sucit minţile? O prietenă îmi povestea cum îşi căuta telefonul mobil, deşi îl ţinea în mână după o noapte de pasiune alături de iubitul ei. O alta mi se plânge că nu poate rosti o frază inteligentă când e cu tipul de care se simte foarte atrasă. 

Cât despre gafele în ceea ce priveşte protecţia, pe multe le realizăm abia după partida de sex, moment în care te întrebi: „oare ce a fost în mintea mea?”

Ei bine, oamenii fac lucruri stupide în goana după sex. Nu este îndeajuns decât să ne gândim la infidelitatea care destramă atâtea căsnicii.

„Problema este că Dumnezeu i-a dat bărbatului un creier şi un penis, dar sânge cât să le vascularizeze pe rând”, punctează Robin Williams.

Experţii au ajuns la concluzia că sexul îi prosteşte într-o mai mare măsură pe bărbaţi pentru simplul motiv că „bărbatul, spre deosebire de femeie, are un creier proiectat într-o manieră mai sexuală”, după spusele Belisei Vranich, sexolog şi psiholog.

Potrivit unui studiu, în momentul în care un bărbat este atras sexual de o femeie îşi pierde capacitatea de a gândi în perspectivă, arată foxnews.com.

Participanţii la studiu s-au uitat la fotografii cu femei banale şi femei atrăgătoare. Mai apoi li s-a spus că pot alege să primească ziua următoare 15 dolari sau peste câteva zile 75 de dolari. Cu ochii la femei atrăgătoare, bărbaţii au ales în număr mai mare suma mică de bani, semn că vederea lor în perspectivă este înceţoşată de un decolteu generos. Cercetarea efectuată pe femei nu a reuşit să dovedească aceeaşi deficienţă.

Totuşi, doamnele şi domnişoarele îşi pierd şi ele capacităţile intelectuale şi raţiunea, mai ales în timpul ovulaţiei!

Logica sexuală se manifestă în mod diferit la femei şi bărbaţi, dar rezultatul este la fel de dezastruos, explică Vranich. În timp ce sexul opus ar crede imediat orice aberaţie, pentru a face sex, femeile folosesc argumente ilogice pentru a valida o decizie iresponsabilă- cum ar fi că nu rămâi însărcinată folosind metoda calendarului, doar ai calculat perioda infertilă!

Aşadar, nu doar dragostea e oarbă, ci şi sexul…

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!