Ce probleme emoţionale sabotează viaţa sexuală

De Stela Moisescu, pe

Motivul pentru care o femeie nu se bucură de sex are adesea rădăcini de natură emoţională. Într-o relaţie serioasă, sexul evoluează de la plăcere carnală la…
… formă de expresie a iubirii şi manieră de contopire fizică şi emoţională cu partenerul tău. Tocmai de aceea, orice neregulă existentă deja în plan emoţional tinde să se răsfrângă asupra modului în care interacţionezi în pat cu iubitul tău.

Iată care sunt problemele emoţionale ce tind să îţi saboteze viaţa sexuală!

1. Probleme emoţionale în raport cu propria persoană

Multe probleme emoţionale izvorăsc dintr-un respect de sine scăzut, iar el se vede printr-un comportament timid şi plin de inhibiţii, spune sexologul Susan Quilliam. Poţi fi o femeie de carieră foarte sigură pe ea, dar care se autosubestimează în relaţia cu iubitul.

Încerci mereu să îl impresionezi? Plăcerea lui contează mai mult decât plăcerea ta în timpul sexului? O femeie care nu se respectă suficient în relaţia de cuplu va avea diverse temeri şi reţineri în pat cu iubitul ei, dar, cel mai grav, va considera că nu merită să fie satisfăcută în pat!

Dă-ţi seama cât curaj ai să încerci lucruri inedite în aşternut sau destinate exclusiv plăcerii tale. Teama de a nu-l dezamăgi, te poate determina să îţi ignori instinctele sexuale!

Ce duce la un respect de sine scăzut? Poate fi vorba de experienţele din copilărie, de fostele relaţii, de atitudinea actualului iubit sau de competiţia permanentă cu standardele de frumuseţe promovate de mass-media.

2. Probleme emoţionale în raport cu mediul extern

Tu cum dai piept cu tot ceea ce te înconjoară? Trebuie să îţi dai seama dacă nu cumva eşti o persoană care se lasă afectată prea uşor de ceea ce se petrece în jurul ei. Analizează ce fel de probleme te afectează în general şi vezi dacă merită ele atenţia pe care tinzi să le-o acorzi. Sexologul Susan Quilliam precizează că persoanele anxioase lasă grijile să pună stăpânire pe întreaga lor existenţă, astfel că ajung să fie imune la orice stimul de plăcere.

Cum se traduce asta în pat? Vezi sexul ca pe un lux pe care nu ţi-l permiţi. Nu te mai laşi pradă plăcerilor de moment, îţi impui să nu mai simţi dorinţă, spunându-ţi că ai prea multe pe cap, pentru a-ţi mai face timp şi de sex. Acest comportament tinde să se instaleze după o perioadă de stres mai îndelungată.

Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!