Eşti pregătită pentru o nouă relaţie?

De Stela Moisescu pe

Te-ai despărţit de iubitul tău de ceva vreme. Ai cunoscut un alt bărbat şi ai început o relaţie cu el. Te întrebi acum dacă te-ai pripit aruncându-te în noua relaţie?
„În astfel de cazuri contează să fii pregătită pentru a începe o legătură cu un alt bărbat, altfel noua relaţie va fi un eşec”, consideră psihologul Ştefania Asan.

Multe femei tind să se arunce în braţele primului bărbat, în încercarea de a trece mai uşor peste durerea unei despărţiri. Această tactică se poate dovedi mult mai dureroasă decât a înfrunta noul statut de femeie singură.

Semne că nu eşti pregătită să fii într-o nouă relaţie

Te plimbi cu noul iubit de mână, iar gândul îţi zboară la fostul? Încă nu înţelegi care au fost motivele despărţirii de fostul iubit? Clipele petrecute cu actualul sunt fade în comparaţie cu cele petrecute în prezenţa ex-ului? Nu ai trecut peste resentimentele provocate de relaţia veche?

Ei bine, acestea sunt doar câteva semne evidente că nu eşti pregătită să fii într-o nouă relaţie, după cum relevă psihologul Asan.

Iată câteva întrebări pe care e bine să ţi le pui atunci când vrei să începi o nouă relaţie:

Dacă vezi o poză cu fostul iubit simţi un val de emoţii inexplicabile?

Dacă te-ar suna fostul iubit, conversaţia cu el te-ar bântui restul zilei şi te-ai gândi la ce ai fi vrut să zici şi nu i-ai zis?

La auzul unei melodii romantice simţi un gol în stomac, un nod în gât şi o mulţime de regrete?

Atunci când vorbeşti cu prietena despre fostul iubit îţi strici buna dispoziţie?

Actualului i-ai povestit deja toate detaliile despre fosta relaţie şi tinzi să-l aduci pe fostul în discuţie cu orice ocazie?

Dacă ai răspuns DA la aceste întrebări, nu eşti încă pregătită să laşi un nou bărbat să intre în viaţa ta.

Pentru a afla şi mai multe despre ceea ce simţi întreabă-te ce ai face dacă fostul iubit ar dori să vă împacaţi, dar şi cum ai reacţiona dacă el ar avea o nouă parteneră de cuplu. Imaginează-ţi în detaliu ambele scenarii şi reacţiile tale sincere.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2