Poziţii sexuale pentru femei însărcinate

De Stela Moisescu, pe

În timpul sarcinii poziţiile sexuale care ţi se păreau uşoare şi plăcute, cum ar fi poziţia misionarului, îţi vor da de furcă începând cu al doilea trimestru de sarcină.
De ce?
Pentru că evoluţia sarcinii presupune transformări care te influenţează şi în plan sexual. De exemplu, în al doilea trimestrul de sarcină vei începe să simţi o uşoară anxietate şi senzaţie de sufocare din pricina greutăţii uterului care taie circulaţia sângelui, dacă stai mai mult timp întinsă pe spate.

Pe măsură ce sarcina înaintează, tot mai mult sânge va fi pompat de inimă la uter, astfel că oboseşti mult mai repede şi  rămâi fără suflu. Unde mai pui că vei simţi şi mişcările fătului în pântec.  

Trebuie să iei în calcul toate aceste lucruri atunci când alegi poziţiile în care să faci dragoste cu iubitul tău în timpul sarcinii.

Iată care sunt cele mai confortabile poziţii sexuale pentru femeile însărcinate!

În primul trimestru de sarcină, deci în primele trei luni, poţi face sex în aproape orice poziţie îţi doreşti, căci dimensiunile fetusului sunt încă suficient de mici încât să nu vă incomodeze în alegerea poziţiilor.

Veţi renunţa însă destul de rapid la poziţia misionarului, cea clasică, în care bărbatul stă aplecat peste parteneră. O variantă a poziţiei misionarului pe care o puteţi încerca până în a patra luna este cea în care tu stai aşezată pe spate cu genunchii la piept (îi poţi ţine şi în laterale sau poţi urca tălpile pe pieptul iubitului tău), iar iubitul tău îngenunchează între picioarele tale, fără să îşi lase bazinul să stea pe al tău.

După a patra luna, ar trebui să eviţi pe cât posibil poziţiile de sex în care trebuie să stai întinsă pe spate, pentru a nu restricţiona circulaţia sângelui către uter şi picioare.

Încearcă poziţia „femeia deasupra” cât încă dispui de suficientă energie, deci până în al treilea trimestru de sarcină. Din această poziţie nu există presiune asupra pântecului tău, plus că poţi controla tu mişcările. Din al doilea trimestru e posibil să simţi disconfort la o penetrare mai adâncă.  

Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!