Poveste reală: Alcoolul aproape i-a distrus viața, dar internetul i-a readus fericirea

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 25 aprilie 2018, 13:16
Alcoolul distruge tot mai multe vieți, nu doar pe ale celor care consumă astfel de băuturi, dar și pe cele ale persoanelor care îi înconjoară și îi iubesc. Aceasta este și povestea Teodorei, o tânără din București, care nu știa cum povestea ei de dragoste se îndrepta cu pași înceți către dezastru.

Avea doar 21 de ani când s-a angajat la un supermarket din Capitală pentru a-și putea plăti studiile. Acolo l-a întâlnit pe Alex, un băiat de 19 ani care a cucerit-o de la prima vedere.

Sentimentele au fost reciproce, iar relația lor a trecut rapid de la un simplu flirt la o dragoste pasională cu perspective de viitor.

După doar câteva luni el a plecat în armată, iar ea a primit o bursă de studii în Marea Britanie. Chiar dacă erau departe unul de celălalt, relația lor a rezistat și a devenit chiar mai puternică.

După șase luni, Teodora s-a întors în București, unde iubitul ei o aștepta cu aceleași cuvinte pe care i le spunea cu fiecare ocazie „Ți-am spus azi cât de mult te iubesc?

S-au mutat împreună, și-au cumpărat o mașină, viața lor părea perfectă, tot ce le lipsea pentru a forma o familie adevărată era un copil, pe care Teo și-l dorea cu ardoare.

După ce Alex a terminat armata și s-a angajat tot în acest domeniu, relația lor a început să se destrame. După 10 ani de relație, el a devenit distant, arogant și a început să vină acasă puțin „prea fericit”. Alcoolul își făcea loc în viața lor puțin câte puțin.

La scurt timp, Teodora nu a mai suportat bețiile lui Alex, care a ajuns să consume atât de mult alcool încât nu mai știa unde se află sau ce face. Ba mai mult, într-o zi el a plecat să cumpere un aragaz pe care l-a uitat în taxi (atât era de beat).

Deseori ea a avut tentativa de a-l părăsi și pleca de acasă cu câte un băgăjel, înoptând pe la câte un prieten care era dispus să îi ofere cazare. Dar de fiecare dată se întorcea la el, care o căuta plângând și o amenința că își va lua viața dacă ea va pleca definitiv.

Tot așa au mers lucrurile timp de patru ani.

Partea și mai grea acum începe. Teodora a aflat că, pe lângă nopțile neîncetate pline de beții, Alex o înșală. Acesta a fost momentul decisiv. Și-a făcut bagajul și a plecat…definitiv.

Deși nu avea absolut nimic și o lua de la zero, Teo s-a întors în casa părinților ei, pregătită să o ia de la capăt.

Citește și: ”M-am măritat cu băiatul din tramvai”

O nouă poveste de dragoste

Au trecut șapte luni de la despărțirea de Alex, când Teodora a descoperit o nouă iubire, o iubire pe care nu a plănuit-o și pe care credea că nu și-o dorește.

I-a creat surorii ei, Adina, care de asemenea era singură de mult timp, un profil pe un site de matrimoniale. Și nu, nu este vorba despre Tinder, ci despre un site creștin-ortodox. Da, așa ceva chiar a existat. Adina a refuzat să cunoască bărbați astfel. Atunci, Teo a hotărât să intre ea pe site și să le răspundă pretendenților.

Printre cei care i-au scris se afla și Alex. Nu, nu, nu vă speriați, nu este vorba despre același Alex care căzuse în patima alcoolului. Era un alt Alex. Ciudată coincidență de nume, nu?!

Au vorbit trei luni pe internet, după care el și-a făcut curaj să îi ceară numărul de telefon și o întâlnire față în față. Când s-au văzut au simțit că se cunosc de o viață.

Timp de opt luni au fost de nedespărțit până când… Da, există și de această dată un până când. Până când Alex a primit un contract de muncă în Franța. Dar povestea lor nu se termină aici. Nu, nu, din contră. Relația lor a rezistat distanței și încă rezistă cu brio. Deși el este plecat opt luni pe an, cei doi sunt extrem de fericiți și au și un băiețel de aproape trei ani. Mai mult, Teo este din nou însărcinată și așteaptă, de data aceasta, o fetiță.

Ea speră că în curând Alex se va întoarce de tot acasă pentru a fi o familie mare și fericită, de nedespărțit.

Și tu poți trece peste orice!

Sunt multe femei care trec prin ceea ce Teodora a trecut și simt că fericirea lor a dispărut pentru totdeauna. Tot ce trebuie să faci, femeie, este să prinzi curaj să îți iei bagajul și să îți refaci viața. Nu dispera și nu trebuie sub nicio formă să crezi că tu ești de vină pentru nefericirea ta. Pentru că, undeva acolo, jumătatea ta te așteaptă, iar viața ta va fi cu mult peste ce ți-ai imaginat. Fericirea nu trebuie să dureze o clipă, ea este menită să dureze o viață.

Citește și: Gina Pistol, declarații despre relația sa de dragoste

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!