Cum să îi schimbi obiceiurile agasante

De Stela Moisescu pe

Reproşurile, insistenţele şi ultimatumurile nu te duc nicăieri. Dacă vrei să schimbi un obicei de-al iubitului tău care, pur şi simplu, te exasperează, mai bine apelezi…
… la următoarele sfaturi. Sunt uşor de urmat şi au eficienţă garantată. Ele te vor ajuta să-l scapi pe iubitul de acele obiceiuri care provoacă ceartă în cuplu.

Nu ridică colacul de la wc

Iată un exemplu clasic, dar cu o rezolvare inedită sugerată de terapeutul Roland Hinds: propune-i iubitului tău să lăsaţi jos şi colacul, şi capacul, după ce încheiaţi activitatea. Astfel, atunci când mergeţi la baie, amândoi trebuie să depuneţi un mic efort şi nu adoptaţi ori poziţia masculină- colacul şi capacul ridicate, ori pe cea feminină- doar capacul ridicat. Este o soluţie de compromis, care nu va mai naşte dispute, potrivit womansday.com.

Nu strânge după el

Când se dezbracă, aruncă hainele pe unde îi vine, iar când se îmbracă scoate totul din şifonier, astfel că nici măcar nu mai poţi distinge rufele murdare de cele curate. Să nu mai vorbim de cănile goale lăsate prin toată casa şi de dezordinea pe care o face printre cosmeticele tale din baie.

Dacă nu ai reuşit să îl schimbi nici cu argumente logice, nici cu rugăminţi fierbinţi, e timpul să treci la artileria grea. Spune-i că diseară nu ştii ce să alegi să faci: ordine prin casă sau lui un masaj erotic. Precizează-i că nu poţi face decât una dintre activităţi, iar el te poate ajuta cu prima. Da, sexul este o armă cu eficienţă dovedită. Nu ezita să o foloseşti şi tu!

A doua variantă este mult mai simplă pentru că nu trebuie să faci nimic. Motivul pentru care nu strânge după el, este că o faci tu. Dacă încetezi să mai strângi după el, va fi forţat să o facă singur, pentru că nu va dori nici să bea din pahare de unică folosinţă, nici să poarte haine murdare.  

În rest, în loc să îi faci un reproş, insistă că este normal să ia rufele din pat, căci nu puteţi dormi pe ele. Dacă e reticent, în loc să i le iei şi să le pui direct în şifonier, pune-le pe un scaun sau direct pe jos, atât cât să nu te incomodeze pe tine în pat. Se va urni din loc într-un final…

Butonează tot timpul telefonul

Nu are sens să îi spui că te simţi părăsită. Te va considera fiţioasă şi imatură pentru că eşti geloasă pe telefonul lui mobil. În schimb, dacă îl vezi că butonează telefonul când sunteţi în oraş, spune-i pur şi simplu că te-ai plictisit şi că te aşteptai să faceţi ceva împreună, totul pe un ton calm. Dacă nu încetează, sună-ţi prietenele, iar la sfârşitul întâlnirii, precizează-i cât de mult ţi-a displăcut ieşirea voastră şi că speri să vă distraţi altfel pe viitor.

Citeşte şi care sunt defectele bărbaţilor într-o relaţie, în funcţie de zodie!

Află pe a doua pagină ce obiceiuri nu ar trebui să-i schimbi, chiar dacă îţi displac!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2