8 greşeli pe care le faci în dating

De Stela Moisescu pe

Nu ştii de ce eşti încă singură sau de ce relaţiile tale tind să moară din faşă? Chiar şi cele mai inteligente sau atrăgătoare femei fac greşeli în dating, pentru că frica de eşec…
… duce la un autosabotaj subtil, dar eficient. În cazul în care ai la activ eşec după eşec, nu mai da vina pe soartă şi nici pe bărbaţii pe care i-ai cunoscut.

Având în vedere că în cazul tuturor experienţelor nereuşite tu eşti numitorul comun, încearcă să vezi dacă nu cumva chiar tu ai influenţat în mod negativ interacţiunea cu sexul opus.

Iată 8 greşeli comune de dating, în viziunea specialiştilor, greşeli care îţi pătează imaginea şi îi ţin pe bărbaţi la distanţă!

1. Faci pe indiferenta

Nu doar bărbaţii îşi ascund cele mai intime emoţii. Şi noi avem un ego de apărat, de aceea încercăm să părem total degajate la primele întâlniri. Totul izvorăşte din teama de a nu fi respinsă. Tocmai de aceea nu-i răspunzi pe loc la telefon, nu îi oferi multe gesturi de afecţiune şi doamne fereşte să-i faci vreun compliment.

Faci tot posibilul să păstrezi distanţa, dar cu această atitudine, nu îl laşi nici pe el să se apropie de tine, pentru că te percepe ca fiind cu nasul pe sus, este de părere doctorul  Allison Conner.

2. Te plângi prea tare în timpul întâlnirilor

E drept că ai stabilit întâlnirea cu el după programul de muncă, dar nu trebuie să laşi stresul de la job să acapereze întâlnirea voastră. Abia atunci când formaţi un cuplu este de bun augur să vă împărtăşiţi unul altuia grijile şi problemele. La primele întâlniri arată-i cum eşti tu, dincolo de problemele cotidiene, altfel rişti să te vadă într-o lumină slabă.

Terapeutul Tonja Weimer te sfătuieşte să îţi păstrezi optimismul la primele întâlniri cu un bărbat, căci o atitudine pesimistă tinde să-i îndepărteze pe cei din jurul tău. Aşadar, rezervă-ţi câteva minute după muncă în care să te relaxezi, pentru a fii pregătită să te bucuri de întâlnirea cu acel tip drăguţ.

Totodată, specialistul te mai sfătuieşte să nu pozezi într-o victimă în plan sentimental, începând să-i povesteşti despre eşecurile tale în dragoste. Păstrează aceste detalii pentru tine, iar dacă el îţi pune astfel de întrebări, oferă-i răspunsuri optimiste, nu lipsite de speranţă şi, eventual, piperate cu cinism. Domnişoara la ananghie nu mai este un atuu, dimpotrivă!

3. Te poticneşti în detalii

Dacă te trezeşti că eşti măcinată de gânduri înainte de o întâlnire, mai bine suni şi anulezi. Întâlnirile cu un bărbat nu ar trebui să fie motiv de stres, dar uneori te laşi cuprinsă de griji, pentru că oferi o importanţă fantastică unor detalii insignifiante. Nu contează ce băutură comanzi, dacă te laşi sau nu aşteptată 5 minute sau dacă ai ales parfumul x, în loc de parfumul y.

Nu ar trebui să îţi pese aşa de tare despre părerea pe care şi-o face despre tine. Această frământare se vede şi în exterior, apreciază doctorul Allison Conner, aşa că pe măsură ce tu te străduieşti mai tare, el te desconsideră mai mult.

4. Nu îi spui când te nemulţumeşte ceva

Multe femei merg pe burtă şi se prefac că totul este ok, pentru că nu vor să pară cicălitoare sau să-l pună pe celălalt într-o postură jenantă. Totuşi, nu poţi lăsa lucrurile care te deranjează să rămână nemărturisite. Spune-i că nu ţi-a plăcut filmul, căci altfel va începe să comenteze cele mai tari faze cu tine, iar tu nu vei ştii ce să adaugi… În ochii lui vei părea o tipă care nu comunică suficient de deschis.

Citeşte alte 4 greşeli pe următoarea pagină!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2