Şase moduri în care iubesc bărbaţii

De Stela Moisescu pe

În anii ‘70 John Lee a descoperit şase moduri în care iubim. Teoria lui poate face lumină în privinţa modului în care iubesc bărbaţii în prezent. Nu te-ai dumirit încă…
… dacă partenerul tău te iubeşte sau nu? Analizează cele şase moduri în care iubesc bărbaţii, vezi în care dintre ele se încadrează iubitul tău şi află ce viitor are relaţia voastră.

Iubirea ideală

Cum îl recunoşti? Ar face orice pentru tine şi nu se sfieşte să îţi arate că eşti cea mai importantă fiinţă din viaţa lui. Este mereu alături de tine, fără să ceară nimic în schimb. Ţi-ai spune că este modul ideal în care un bărbat poate iubi o femeie.

La ce te poţi aştepta de la el? Deşi relaţia voastră este guvernată de încredere şi respect, nu totul va fi lapte şi miere. Iubirea dezinteresată, afişată în mod nestingherit are şi efecte negative. Dacă el nu îţi cere nimic în schimb pentru modul în care te tratează, tu vei începe să-i apreciezi eforturile tot mai puţin. Faptul că îţi arată deschis ce simte, te face să fii sigură pe el, lucru care poate stinge pasiunea. Un anumit grad de nesiguranţă pune paie pe foc într-o relaţie.

Iubirea superficială

Cum îl recunoşti? Pentru el sexul şi iubirea sunt sinonime. Când doreşte pe cineva crede că iubeşte. Uneori aşa şi este. Te cucereşte la începutul relaţiei cu partidele fierbinţi de sex şi te face să te întrebi dacă nu cumva pentru el totul este doar ceva fizic. Nu pare să aspire la ceva serios cu tine, pentru că nu încearcă să te cunoască mai bine. Modul lui de a iubit este superficial.  

La ce te poţi aştepta de la el?
Cu timpul vei ajunge să realizezi că nu ştii mai nimic despre acest bărbat. Deşi te-a făcut să îi aştepţi cu sufletul la gură telefonul timp de câteva luni, acum nu mai vezi sensul legăturii voastre. Dacă îi spui că vrei să înlocuiţi sexul cu alte activităţi, se va simţi profund rănit şi va considera că ţi-ai pierdut interesul pentru el, inclusiv că el s-a implicat mai mult decât tine.

Iubirea armonioasă


Cum îl recunoşti?
Acest bărbat pune sentimentele deasupra dorinţei fizice, dar este de părere că ambele trebuie să existe într-o relaţie pentru a simţi că iubeşte cu adevărat. Va încerca să te cunoscă mai bine şi te va ajuta atunci când ai o problemă. În conversaţiile pe care le purtaţi îţi dă detalii despre el şi este interesat să afle ce simţi tu.

La ce te poţi aştepta de la el? Comportamentul lui este echilibrat, aşa că o astfel de iubire poate să dureze o veşnicie. Ai grijă doar să te implici şi tu la fel de tare, căci succesul unei relaţii depinde de ambii parteneri.

Iubirea forţată

Cum îl recunoşti? La început pare pasional şi determinat. Când începe să iubească, se sperie şi caută probleme acolo unde nu sunt. Brusc începe să te critice şi nu înţelegi de ce a stat cu tine atâta timp fără să zică nimic. Prin criticile sale încearcă să te modeleze după bunul său plac, pentru a nu risca să iubească persoana nepotrivită.

La ce te poţi aştepta de la el? Pe viitor pregăteşte-te şi pentru scene de gelozie, pe care le face din nevoie de a te controla, nevoie ce izvorăşte din frica pe care o simte atunci când iubeşte. Aşa că de fiecare dată va forţa lucrurile, încercând să te facă să te simţi îndatorată faţă de el.

Iubirea raţională

Cum îl recunoşti? Acest bărbat îşi doreşte o femeie alături de care să se simtă confortabil, nu una de care să se îndrăgostească la prima vedere sau una cu care să se potrivească la pat. Modul lui de a iubi este unul raţional, pentru că te va analiza din mai multe puncte de vedere înainte să se lăse pradă sentimentelor. Tratează iubirea ca pe o investiţie şi vrea să se asigure că îi aduci profit pe viitor.

La ce te poţi aştepta de la el? Atâta timp cât îi oferi lucrurile pe care el le-a găsit profitabile la tine (găteşti, îi tolerezi ieşirile cu amicii, câştigi bine etc.) totul este perfect. Te evaluează în permanenţă, iar mai apoi îşi evaluează sentimentele. Te va iubi doar în anumite condiţii, altfel crede că nu mai are sens să se implice.

Iubirea platonică


Cum îl recunoşti?
Dacă o femeie îl face să se simtă în largul lui, va începe să nutrească sentimente mai profunde pentru ea. Atunci când iubeşte este ca o carte deschisă. Împărtăşeşte persoanei iubite orice problemă, orice bucurie. Astfel, te face să simţi că poţi fi tu însăţi cu el.  

La ce te poţi aştepta de la el?
La început vei avea impresia că ţi-ai găsit sufletul pereche. Legătura emoţională este foarte puternică. Totuşi, cu timpul vei simţi că îţi pierzi personalitatea şi te contopeşti cu el, iar acest lucru îţi poate dăuna ţie ca individ. Ai nevoie de puţin spaţiu pentru a nu te pierde pe tine, în favoarea lui.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro