Îi spui sau nu prietenei tale că iubitul o înşală?

De Stela Moisescu, pe

Pare genul de întrebare care pune probleme doar adolescentelor aflate la prima iubire. Dacă ai trecut însă prin această situaţie ştii că răspunsul se complică…
… pe măsură ce trece timpul, relaţiile se întind deja pe ani de zile, iar în peisaj apare un inel de logodnă sau un copil. Astfel de motive te pot determina să taci, atunci când afli de infidelitatea iubitului ei…

Şi eu am ales să păstrez tăcerea, atunci când am aflat că el a început să se vadă şi cu altă femeie de câteva săptămâni. Ambii îmi erau prieteni în egală măsură, aşa că am preferat să nu mă amestec. Într-un final ea a aflat din neglijenţa lui (aşa cum am aflat şi eu) şi i-a dat papucii, chiar dacă erau de atâţia ani împreună. În acel moment am regretat că nu i-am spus şi am făcut-o să mai piardă câteva luni lângă el.

De ce aleg unele femei să nu-i spună prietenei că este înşelată

O membră a comunităţii Intre prietene s-a confruntat acum câteva zile cu aceeaşi problemă. Symyalyy ne-a întrebat dacă ar trebui să-i spună prietenei că iubitul o înşală, în condiţiile în care ea l-a mai prins că a călcat strâmb şi l-a iertat. Răspunsurile pe care le-a primit au convins-o să păstreze tăcerea.  Patru cititoare au sfătuit-o să nu-i spună nimic, două cititoare i-au sugerat să-i dea de înţeles cumva şi doar una singură a invitat-o să-şi ia rolul de prietenă în serios şi să-i spună prietenei de infidelitatea iubitului ei.  

Cele care au sfătuit-o să nu se amestece în relaţia lor au avut argumente convingătoare, cel puţin pentru Symyalyy.

Betuca spune că femeile înşelate ştiu că se află în această situaţie, dar se află în negare. O avertizează că ea va ieşi cea şifonată şi vinovată, dacă încearcă să-i deschidă prietenei ochii. Allexxandra consideră că infidelitatea iese mereu la iveală, aşa că este mai bine ca cea înşelată să descopere singură acest lucru.

Mai apoi, anduzamedu îi argumentează, din experienţă proprie, că intenţiile bune de a-i spune adevărul vor fi interpretate greşit şi răsplătite pe dos. Ea se confesează că i-a spus unei prietene că iubitul o înşală şi nici măcar nu a fost crezută. După ce prietena s-a convins i-a dat papucii atât iubitului… cât şi prietenei care a ales să fie sinceră.

Tu ce părere ai, i-ai mărturisi prietenei că iubitul ei o înşală?

Comentează sau răspunde în sondajul de mai jos.

Citeşte şi care sunt semnele că iubitul te înşală şi cum îl poţi demasca!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro