Fantezii sexuale, în funcţie de vârstă

De Stela Moisescu pe

Ştiai că 90% dintre femeile trecute de 30 de ani au orgasm în mod regulat, faţă de doar 23% dintre femeile cu vârsta de 20 ani? Sexologul Tracey Cox povesteşte în cartea sa „Sextasy”…

… care sunt principalele fantezii şi practici sexuale ale bărbaţilor şi femeilor în funcţie de vârstă, potrivit indiatimes.com

Fanteziile la 20 de ani

E clar. Acesta este deceniul experimentelor sexuale, dar nu neapărat al plăcerii. Imaginaţia femeilor în această perioadă abundă în fantezii cu persoane de acelaşi sex, dar nu s-ar da în lături nici de la experienţe bisexuale.

Potrivit autoarei, unul din 10 oameni are parte de un threesome în primii 25 de ani din viaţă.

Se pare că, pentru femeile de 20 de ani, sexul cu o altă femeie este mai satisfăcător.  76% dintre femei au avut orgasm într-o partidă  de sex cu o altă femeie. Procentul scade însă la 50% în cazul femeilor care au făcut sex cu un bărbat, arată un studiu realizat pe 2000 de subiecţi.

La 20 de ani, în cazul ambelor sexe, partidele de sex conţin cele mai numeroase şi inedite poziţii sexuale.

În acest grup de vârstă oamenii sunt mai predispuşi să viziteze baruri de striptease, atât cu prietenii, cât şi cu partenerul de cuplu.

Fanteziile la 30 de ani

Cel mai popular experiment sexual făcut la 30 de ani este sexul în public. Printre locurile preferate de cupluri se numără maşina, parcul şi plaja. Câştigă popularitate şi sexul făcut sub duş sau în cada.

Cei de 30 de ani au fantezii kinky care implică, de obicei, legatul la ochi sau la mâini, precum şi spanking.

Să nu uităm că în această categorie de vârstă cele mai multe cupluri concep copii. Majoritatea fac o pauză de sex în jur de şapte săptămâni după naştere. La patru luni de la naştere cuplurile fac sex, în medie, de patru, cinci ori pe lună.

Tot în această perioadă creşte numărul partidelor scurte de sex în rândul celor căsătoriţi şi cu copii.

Autoarea mai dezvăluie faptul că în această perioadă femeile se împrietenesc cu bărbaţi homosexuali.

Potrivit unui studiu suedez, motivul pentru care femeile şi bărbaţii gay se înţeleg atât de bine ţine de structura creierului. Bărbaţii gay şi femeile au structuri asemănătoare, spre deosebire de lesbiene şi bărbaţi heterosexuali, unde structurile cerebrale sunt asimetrice.

Fanteziile la 40 de ani

La această vârstă creşte numărul bărbaţilor infideli. Totodată, la 40 de ani aceştia sunt mai predispuşi să intre pe internet în scopuri sexuale precum filme porno şi cybersex.

Femeile, în schimb, devin la această vârstă tot mai pretenţioase şi tind să fie atrase, mai degrabă, de bărbaţii mai tineri.

În această cateogorie de vârstă nu scade dorinţa sexuală, susţine Cox. Pur şi simplu, punem mai mult accent pe calitate, nu cantitate. La 40 de ani oamenii îşi cunosc cel mai bine sexualitatea şi preferă să-şi intensifice experienţele pe plan sexual.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro