După câte întâlniri ar trebui să faci sex

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Luni, 21 august 2017, 12:20

De la adolescenţă până la maturitate decizia de a face sex ne este influenţată de factori care tind să se contrazică. Dacă primul iubit era insistent şi îţi era teamă că…
… o sa te părăsească în cazul în care nu devii activă sexual, acum trebuie să amâni cât mai mult prima partidă de sex, pentru a nu părea o femeie uşoară.

A se citi, pentru a nu părea o femeie uşoară şi atât. Multe femei includ în mod eronat la aşteptare o relaţie serioasă cu bărbatul respectiv, primită drept premiu al integrităţii lor morale. Citeam pe un site părerea unui doctor care le sfătuia pe cititoarele adolescente să aştepte 20 de întâlniri până să facă sex cu iubitul lor. Doar pe această cale se pot asigura de intenţiile onorabile ale bărbatului respectiv. Da, sigur!

Domnul doctor nu a luat în considerare faptul că unii bărbaţi nu sunt îndrăgostiţi, ci doar foarte ambiţioşi. Văd o femeie superbă, dar intangibilă! Ar face orice ca să o atingă, inclusiv să o scoată de 20 de ori în oraş. Partea proastă este că în timpul acestei îndelungi aşteptări imaginaţia lor lucrează. Îşi imaginează marea cu sarea despre această femeie apetisantă şi pierd contactul cu realitatea.

În momentul în care ea cedează, cel mai probabil nu va reuşi să se ridice la înălţimea aşteptărilor, iar bărbatul respectiv va rămâne cu toate fanteziile sale neîndeplinite, plus cu o senzaţie accentuată de dezamăgire. Rezultatul îi scade brusc şi drastic interesul pentru femeia intangibilă.

Cum trăieşte femeia toată această întâmplare? „Uite un bărbat cu potenţial. Nu-i cedez eu aşa uşor, pentru că vreau să văd dacă are intenţii serioase.” După cele 20 de întâlniri: „Oau, ce bărbat magnific! Sunt îndrăgostită până peste cap, iar el are nişte sentimente la fel de profunde, altfel nu ar fi rămas cu mine atâta timp. A sosit momentul să devenim intimi unul cu celălalt.” Cu cât trece mai mult timp, cu atât ea are impresia că realitatea este una roz. După partida de sex vede cum bărbatul şi-a pierdut brusc interesul şi nu ştie ce s-a întâmplat. Dezamăgirea este mult mai mare decât dacă ar fi făcut-o de la a 3-a întâlnire.

În mod clar, nu este indicat să aştepţi o veşnicie în ideea de a-l testa pe celălalt. Ar trebui să o faci doar dacă sexul după o perioadă îndelungată de tatonare se înscrie valorilor tale morale, caz în care dezinteresul unui bărbat anume nu ar trebui să te influenţeze.

Totuşi, ştiau fetele din Sex and The City ce ştiau, atunci când promovau regula sexului la a treia întâlnire. Un sondaj msn.match.com arată că aproape 60% dintre oameni fac sex până la a treia întâlnire! Sexul la a doua întâlnire este mai popular decât cel de la a treia întâlnire, fiind practicat de un sfert dintre respondenţi, comparativ cu 21%. 12% dintre respondenţi fac sex de la prima întâlnire. Restul, de 40% preferă sexul după a patra întâlnire, în procent de 34%, iar ceilalţi, sexul după căsătorie.

Cât de inspirată este alegerea de a aştepta să faci sex până după căsătorie? Nu foarte! Argumentul? Nepotrivirea sexuală…  care nu este un mit, ci o problemă reală. Dacă nepotrivirea este una de proporţii, cel mai probabil sexul normal nu va fi încununat cu orgasm. Psihologii atenţionează că sexul fără orgasm are consecinţe nefaste pentru relaţia cuplu pe termen lung.

Din păcate, multe relaţii de lungă durată ajung să se destrame „doar” din cauza problemelor sexuale.

La polul opus, sexul la prima întâlnire vine la pachet cu multe riscuri. Intervievând bărbaţi pentru diverse articole, nu de puţine ori am întâlnit ideea că reprezentanţii sexului opus nu iau în calcul varianta unei relaţii serioase, dacă femeia cedează chiar din prima seară.

Şi atunci… după câte întâlniri ar trebui să faci sex? Nu lăsa ca răspunsul la această întrebare să depindă de bărbatul cu care eşti, ci doar de tine şi de valorile tale. În fond, într-o relaţie ar trebui să te simţi confortabil să fii tu însăţi dincolo de prejudecăţile celui căruia „îi cedezi”.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!