Dragoste si sex: 7 semne că divorţul este inevitabil

De Unica.ro pe

În ciuda faptului că divorţul a ajuns să fie tratat ca un eveniment banal, că se întâmplă din ce în ce mai des ca mariajele să se încheie înainte de a începe cu adevărat, multe cupluri sunt prinse cu garda jos atunci când li se întâmplă lor acest lucru.
Pe ultima sută de metri chiar, mulţi îşi închipuie că dacă vor încerca să se iubească unul pe celălalt la fel ca şi la început, totul se va schimba şi căsnicia va fi salvată. Omit astfel toate celelalte semne de alarmă pe care le primesc zilnic de la partenerii de viaţă ajungând în cele din urmă în situaţia de a nu mai putea face nimic. Cum poţi ştii cel mai bine dacă mariajul tău îşi trăieşte ultimele clipe de viaţă? Iată câteva semne clare:

1. Viaţa sexuală a devenit plictisitoare şi rutinată. Totul se petrece mecanic, nu mai există pasiune, plăcere, dorinţă. Iar o viaţă sexuală satisfăcătoare este vitală atât pentru relaţia de cuplu cât şi pentru sănătatea mentală şi fizică a celor doi parteneri. În lipsa acesteia, apar frustrările care duc în cele din urmă la destramarea căsniciei oricât de mare ar fi fost iubirea la început.

2. Sunt mult, prea multe probleme, soluţii insuficiente. Incapacitatea de a face compromisuri, de a comunica civilizat şi constructiv stă la baza câtorva dintre cele mai mari probleme care apar în viaţa de cuplu şi care la un moment dat îi transformă pe cei doi parteneri din iubiţi în adversari incapabili de a reconcilia şi de a găsi o bază comună de plecare.

3. Certurile care ucid spiritul fiecăruia. Insultele, atacurile personale, cuvintele grele aruncate zilnic care nu au altă menire decât jignirea şi defăimarea nu sunt decât principalele căi de acces către un final neaşteptat dar care să readucă liniştea în sufletul celor doi parteneri: divorţul.

4. Sunteţi mânioşi şi supăraţi mai mereu. Dacă nu ştiţi să vă administraţi sentimentele negative şi să vă rezolvaţi problemele de fond, frustrările şi mania se vor acumula făcând divorţul inevitabil.

5. Unul dintre voi a fost infidel. Cu ajutor profesional sau cu multă voinţă, sunt cupluri care pot trece cu bine peste infidelitatea unuia dintre parteneri dacă acest lucru se întâmplă o singură dată.

Când indiscreţiile devin un obicei, stresul şi durerea cauzate nu mai pot fi evitate decât cu o despărţire.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro