De ce este jobul motiv de ceartă cu iubitul

De Stela Moisescu pe

Potrivit unui studiu recent fericirea de la locul de muncă îţi aduce fericire şi în viaţa de cuplu. După ce au analizat sute de cupluri căsătorite pe parcursul a 25 de ani,…
… cercetătorii studiului au descoperit că satisfacţia profesională îţi poate aduce ani şi ani de căsnicie fericită.

Din nefericire, un job cu probleme va pune probleme şi în viaţa de cuplu. Cărei femei nu i s-a întâmplat să ajungă acasă după o zi oribilă la locul de muncă şi să îşi verse nervii pe partenerul ei?

De ce este jobul motiv de ceartă cu iubitul

Ajungi să te cerţi cu iubitul din cauza serviciului din mai multe motive. În primul rând, ai anumite frustrări pe care te temi să le mărturiseşti colegilor sau şefilor. Singurul care te poate asculta fără să te judece sau, mai rău, să te dea afară este iubitul tău. Aşa că te răsteşti la el, şi te aştepţi să primeşti consolări şi înţelegere din partea lui. Te enervezi când nu se întâmplă acest lucru.

Dacă, totuşi, iubitul tău nu ia personal atitudinea ta războinică, va încerca să îşi dea cu părerea şi, eventual, să îţi ofere un sfat. Sfaturile lui, cel mai probabil, nu vor fi pe placul tău, mai ales dacă, din cauza tensiunii psihice, l-ai luat deja pe „Nu” în braţe. Aşadar, îi vei răsplăti bunele intenţii cu reacţii irascibile. Acum sigur se va enerva şi el!

Alteori se va enerva doar la ideea că în loc să te bucuri de o seară frumoasă cu el, preferi să-i povesteşti în detalii cu câte sarcini te-a împovărat şeful tău. Tu îl vei acuza că nu te susţine în carieră şi că îi pasă doar să fii o iubită veselă şi docilă. Aşadar, stresul de la job afectează în multe moduri armonia dintre voi doi.

Cum să eviţi certurile cauzate de serviciul tău

Primul pas este să conştientizezi modul în care serviciul îţi afectează starea de spirit şi te face să te porţi cu iubitul tău.

În al doilea rând, acceptă faptul că iubitul tău nu te poate ajuta, cel puţin nu aşa cum îţi doreşti tu. El nu poate îndeplini sarcinile tale de la locul de muncă şi nici nu-ţi poate îmbunătăţi relaţia cu şefii.

Tot ce poate face el este să îţi ia gândul de la aceste probleme. Tu nu trebuie decât să îl laşi. Bucură-te de momentele de intimitate cu iubitul tău, spunându-ţi că măcar aşa reuşeşti să compensezi nefericirea pe care ţi-o provoacă serviciul.

Mai apoi, ia-ţi inima în dinţi şi adoptă o atitudine activă la locul de muncă în direcţia rezolvării acestor probleme. Este important să îndepărtezi factorii de stres care îţi dau bătăi de cap zi de zi. „Cele mai comune cauze ale stresului sunt senzaţia că nu te poţi face auzită la locul de muncă şi lipsa unui respect mutual în relaţiile cu colegii şi şefii”, afirmă doctorul Terri Orbuch. Abia mai apoi vin salariile mici şi volumul mare de muncă.

Nu în ultimul rând, caută să acumulezi noi cunoştinţe la locul de muncă şi să avansezi. Progresul profesional te face să te simţi motivată să atingi succesul nu doar la serviciu, ci şi în acasă.

O + (N x S) + Cpm/T + He… este formula fericirii. Află mai multe despre ea!
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro