Un copil întăreşte sau destramă relaţia de cuplu?

De Stela Moisescu pe

Atunci când decizi să faci un copil cu bărbatul din viaţa ta trebuie să îţi pui următoare întrebare: îl fac pentru că sunt fericită alături de iubitul meu sau…
… ca să fiu fericită alături de el? Este greu să distingi între cele două. Poţi recurge la o sarcină ca la următorul pas logic din relaţie, un pas care să vă ajute să înaintaţi în relaţie. În comunitatea noastră, Între prietene, cititoarele sunt preocupate de acest subiect şi se întreabă ce face un copil unei relaţii: o sudează sau o destramă?

Află la ce concluzie au ajuns în ele, iar noi îţi oferim sfaturi de supravieţuire pentru cei care sunt proaspăt părinţi!

Concluzia de pe buzele cititoarelor este că un copil nu poate salva o relaţie care este deja în declin. Oanap85 explică faptul că un copil dezbină un cuplu, atunci când unul dintre părinţi nu a fost pregătit pentru acest pas sau când copilul este aruncat ca miză de a rămâne într-o relaţie cu probleme. Ea mai apreciază că şi lipsa unui copil dezbină în unele cazuri un cuplu.

Atunci când cei doi au o relaţie armonioasă, venirea pe lume a copilului poate acţiona în două direcţii: poate completa cuplul sau îl poate face să scârţâie. Totul depinde de cum vor putea părinţii să facă faţă noilor responsabilităţi, căci, după părerea altei utilizatoare, Simonag, probleme ivite în creşterea copilul tind să modifice ori în bine, ori în rău sentimentele din relaţie.

Delya6 crede că părinţii ar trebui să fie atenţi la cum reacţionează în orice context: chit că vorbim de bucuria şi momentele hazlii aduse de cel mic sau de divergenţele legate de creşterea lui.

Mirela 24 este de părere că un copil întăreşte o relaţie pentru că cei doi au un scop comun- binele copilului, aşa că părinţii nu trebuie decât să facă compromisurile necesare.

Nu vrei ca divergenţele care, negreşit, apar în creşterea micuţului să vă dezbine?

Află pe a doua pagină sfaturi practice pentru părinţi!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2