Comuna din România unde oamenii nu divorțează

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 20 septembrie 2021, 12:50
Comuna în care oamenii nu divorțează

În ultimii ani, numărul divorțurilor a crescut considerabil în România. Totuși, există un loc la noi în țară unde oamenii nu divorțează – comuna Biertan din Sibiu. Află care este explicația din spatele acestui mister!

Legenda spune că în Biertan un singur cuplu a divorțat în ultimii 300 de ani. Fascinați de această poveste incredibilă, jurnaliștii de la BBC au venit la Biertan să afle ce se întâmplă în această localitate.

“În mijlocul comunei există o biserică fortificată. În această biserică, într-unul dintre cele șapte turnuri ale ei, se găsește o camera micuță, de dimensiunea unei cămări, în care toate cuplurile care aveau probleme în căsnicie veneau să și le rezolve, în trecut. Oamenii erau închiși acolo timp de șase săptămâni, de către preotul localității, și în toată această perioadă trebuiau să găsească o soluție pentru a-și salva căsnicia”, a scris BBC.

„Dacă doi soți s-au certat și nu s-a putut rezolva problema, ei amândoi au fost închiși aici, împreună, într-un spațiu unde trebuia să-și împartă tot ce există, că toate lucrurile există doar o dată. Și trebuiau să intre în vorbă. Ei aveau un singur pat, o singură masă, un singur scaun, o singură farfurie și o singură lingură și o singură furculiță”, a declarat Ulf Ziegler, preotul actual al comunei Biertan, pentru DIGI24.

“Mulțumită acestei încăperi, în ultimii 300 de ani în Biertan nu a avut loc decât un divorț”, a completat preotul, în interviul acordat BBC.

Nu știm dacă în prezent oamenii mai apelează la această încăpere cu puteri magice, dar un lucru este cert – în Biertan, oamenii continuă să nu divorțeze.

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!