6 trucuri ca să îţi cucereşti soacra

De Unica.ro, pe

Femeile pot fi prietene chiar dacă sunt noră şi soacră.

Îl iubeşti, te iubeşte, iar drumul spre altar pare liber şi nestingherit. Dar ce te faci dacă mama soacră nu te are la inimă? Noi te învăţăm cum să ai o viaţă bună cu mama partenerului tău.
Relaţia noră-soacră are o reputaţie proastă în popor. Dacă e adevărat sau nu, numai tu ştii. Cert este că această relaţie este esenţială în viaţa de familie: orice femeie care trăieşte în cuplu îi „câştigă”, pe lângă partener, şi pe părinţii acestuia.

AŞA DA!

Faceţi cunoştinţă cât mai repede

Chiar dacă nu te simţi pregătită să-i cunoşti mama, nu e bine să întârzii prea mult acest moment. Ca orice test important, cu cât îl treci mai repede, cu atât mai bine. În plus, soacra ta va avea mai mult timp să se obişnuiască cu tine. În schimb, dacă ea vrea să te cunoască, iar tu amâni întâlnirea voastră, va crede că nu vrei să ai de-a face cu familia lui.

Ţine-o la distanţă…cu diplomaţie

O greşeală a tinerilor căsătoriţi este să locuiască cu părinţii unuia dintre soţi. Această situaţie, cauzată de lipsa unei locuinţe proprii, generează de multe ori conflicte. Chiar dacă eşti prietenă cu soacra ta, este de preferat să locuiţi separat. Traiul în comun poate strica o relaţie chiar şi între cele mai bune prietene, iar conflictele pot apărea din nimicuri. Asigur-o că, deşi tu şi soţul tău o să locuiţi separat, ea va fi întotdeauna binevenită la voi.

Fii politicoasă cu ea

Nu trebuie să te prefaci că mori de dragul soacrei, ci doar să fii politicoasă şi respectuoasă cu ea. Nu o critica şi, mai ales, nu-i vorbi urât chiar dacă te crezi nedreptăţită. Diplomaţia şi gentileţea sunt cele mai bune arme în „războiul” cu soacra. Faceţi schimb de reţete, invit-o la cumpărături sau pune-i pe nepoţi să o sune. Va vedea atunci că nu este exclusă din viaţa de familie a fiului ei şi nu îţi va mai căuta nod în papură.

AŞA NU!

O laşi să preia din treburile casei

Mamele şi-au ajutat întotdeauna copiii şi nu vor renunţa la această îndatorire nici când aceştia vor fi la casa lor. Dacă soacra ta încearcă să vă ajute în treburile gospodăreşti, arată-i că îi apreciezi efortul, însă nu o lăsa să
preia controlul asupra gospodăriei voastre. Acelaşi lucru este valabil şi pentru mama ta. Când vin pe la voi, ele trebuie să se simtă bine, nu să se ocupe de casă.

O privilegiezi pe mama ta

Regulile pentru soacră sunt valabile şi pentru mamă. Chiar dacă eşti apropiată de mama ta, soţul tău, ca şi tine, nu se simte mereu în largul său alături de soacră. Nu face diferenţe între ele şi nu o implica mai mult pe una în viaţa voastră. În acest fel, nu-i vei da ocazia celeilalte să se plângă că nu este la fel de importantă. La onomastici, sărbători sau alte activităţi de familie trebuie să fie prezente ambele perechi de părinţi.

O critici în faţa soţului

Uneori ai atâtea de reproşat soacrei tale! Dacă te plângi soţului tău că ai fost nedreptăţită, ai grijă să nu foloseşti cuvinte dure la adresa ei. El se va simţi jignit şi rezultatul va fi contrar: îi va lua apărarea mamei lui. Nu uita cuvântul magic: diplomaţie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!