Protejează-ţi tenul de razele UV! Foloseşte crema cu unt de shea!

De Madalina Racorean pe 16 mai 2013

Are un conţinut foarte bogat de acizi graşi şi acid oleic, iar acest lucru face ca untul de shea să fie alegerea cea mai bună pentru o hidratare optimă,sau pentru netezirea ridurilor foarte fine.
Este prezent mai ales în cosmeticele bio, iar dacă acum câteva secole africanii îl foloseau pentru vindecarea rănilor, azi “aurul femeilor” este o necesitate în cosmetică. Dermatologii susţin că untul de shea are funcţie de protecţie împotriva razelor UV, aşadar pentru că tot e vară, e timpul să îl folosim!

Îl găsim în creme, săpunuri, loţiuni şi chiar în şampone. Este excelent mai ales pentru o piele uscată, dar poate fi folosit cu success chiar şi pentru hidratarea firului de păr care a suferit schimbări după vopsire.
Una dintre cele mai bune creme cu unt de shea este Karite din magazinul www.potecaverde.ro, obţinut din fructul arborelui de Shea, care creşte în regiunile de savana din vestul şi din centrul Africii. Procesul prin care se obţine untul de shea este hand made, prin metode artizanale, pe care femeile africane le-au învăţat din moşi strămoşi.

Are o consistenţă solidă, onctuoasă, de culoare crem. Are şi proprietăţi de vindecare, pe lângă cele cosmetice. Tratează arsurile sau inflamaţiile pielii, cu un efect cicatrizant extrem de rapid. Hrăneşte şi hidratează orice tip de ten,  menţine elasticitatea pielii, ajută la diminuarea vergeturilor, dar şi la îndepărtarea mătreţii.

Ce conţine untul de shea?
Este bogat în vitamina A, E, F, acizi graşi: oleic, stearic, palmitic, linoleic. Protejează pielea prin filmul pe care îl lasă la suprafaţa ei.  Atenţie! Trebuie păstrat la o temperatură optimă pentru a-şi menţine toate proprietăţile. Dar nu în frigider!Este non-toxic, conţine substanţe naturale nesaponificabile şi poate fi folosit chiar şi în cazul reumatismului.

Citeşte reţeta cu unt de shea pentru un bronz perfect pe www.ecotrend.ro.

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară