Trucuri de machiaj anti-aging

De Andra Pecingina, pe

Apariţia semnelor de îmbătrânire pe faţa ta după o anumită vârstă cere atenţie specială. Machiajul poate chiar agrava aspectul tenului dacă nu este aplicat după un set de reguli clare!
În primul rând îngrijirea tenului în vârstă diferă. După 30 de ani ritualurile tale de înfrumuseţare se vor schimba complet. Hidratarea va juca un rol esenţial în felul în care arată pielea şi zona din jurul ochilor şi gurii are nevoie de tratament „preferenţial”.

Exfolierea este un alt principiu de la care nu vei abdica cu nici un preţ, pentru că aspectul pielii tale depinde mult de rezultatele acesteia. Foloseşte un gel exfoliant bland, pentru ca pielea să nu piardă elementele naturale.
Sprâncenele bine definite ajută foarte mult la ascunderea semnelor de îmbătrânire, pentru că funcţionează ca un lifting facial. Răsfaţă-te cu o vizite periodice la o cosmeticiană care cunoaşte secretele arcuirii perfecte pentru tipul tău de trăsături.

Fondul de ten trebuie aplicat cu mare grijă abia după ce baza hidratantă şi-a făcut efectul. Va trebui să ai mare grijă şi să acoperi cu fond de ten şi zona gâtului şi puţin din decolteu pentru a elimina liniile de machiaj care dăunează foarte mult imaginii tale. Dar ăsta este un sfat bun pentru orice vârstă!

Un alt sfat bun este legat de faptul că atunci când aplici fond de ten şi pudră, un strat lejer este mult mai folositor. Dacă ai anumite probleme încearcă să le rezolvi şi nu să le ascunzi prin machiaj.

Aplică mascara şi eyeliner sau creion dermatograf doar pe pleoapa superioară, pentru că pleoapa inferioară apare mereu la sfârşitul zilei cu urme de creion care îmbătrânesc vizual întreaga faţă. Pe măsură ce îmbătrânim pielea din jurul ochilor atrage o serie de riduri fine proprii care apar mai vizibile dacă machiajul ales este unul puternic.

Un alt truc în machiajul ochilor este folosirea unui strat de rimel cu efect de curbare a genelor după ce aplici mascara ta obişnuită, ceea ce are ca rezultat un plus de luminozitate. Dacă îţi doreşti un efect permanent de iluminare în jurul ochilor, poţi recurge la a îţi vopsi genele la un salon profesionist.

Pentru a minimiza micile riduri faciale, unul din trucurile descoperite de specialişti este momentul zilei în care faci un duş. Da, ai citit bine, umiditatea provenită din duşul de dimineaţă hidratează pielea şi astfel crema de zi aplicată ulterior va avea un efect cu mult mai puternic.

După o anumită vârstă este important pentru machiajul feţei ca tu să alegi nuanţe deschise pentru pleoape şi obraji. Culorile deschise de blush şi fard de ochi garantează tenului tău un aspect mult mai frumos, pentru că sunt mai uşor de aplicat şi durează mult mai mult timp într-o stare perfectă.

Pudra de faţă cu irizaţii poate fi folosită în mai multe feluri cu efecte pozitive: pentru pleoape pentru un look plin de prospeţime, pentru a da volum sprâncenelor şi genelor. Dacă pudrezi puţin genele între două straturi de mascara, ele vor căpăta volumul şi lungimea unor gene false, fără efectul artificial asociat cu acestea.

Trebuie să reţii faptul că un ruj de buze cremos sau tip gloss va oferi mai mult buzelor tale – hidratare şi o culoare frumoasă, contur dar şi volum. Foloseşte-l în nuanţe dulci de fructe de pădure sau piersică!

În cazul în care îţi doreşti să afli mai multe citeşte şi materialul nostru despre cum poţi masca imperfecţiunile fetei.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!