(P) Street fashion – 6 trucuri pentru o ședință foto reușită cu smartphone-ul

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 26 februarie 2021, 12:08

Fie că îți dorești cât mai mulți urmăritori pe Instagram, că ai un blog cu sfaturi de modă sau că, pur și simplu, ești pasionat de designul vestimentar și de fotografie, un shooting cu ținutele tale este în oricare dintre situații o idee inspirată. 

Chiar dacă nu ai echipamentul foto necesar, poți face poze exact ca un profesionist dacă știi câteva trucuri pentru o a surprinde cadre extrem de reușite cu telefonul mobil. 

  1. Curăță întotdeauna lentila de protecție a camerei foto

Aceasta este o regulă de bază pentru a realiza fotografii reușite cu smartphone-ul. Produsele de make-up, dar și alte substanțe se pot depune pe lentila de protecție a camerei foto din dotarea telefonului, iar impuritățile îți vor ruina claritatea imaginii. De aceea, asigură-te că lentila de protecție a camerei este mereu curată. Poți folosi o lavetă fină din piele întoarsă, exact ca aceea utilizată pentru ștergerea ochelarilor.

   2. Evită să aplici funcția de zoom digital 

În cazul celor mai multe dintre modelele de smartphone, fotografiile obținute folosind funcția de zoom digital sunt disproporționate. Dacă vrei să faci o poza unui subiect în detaliu maxim, capturează-l la rezoluția maximă și decupează-l mai apoi. 

   3. Folosește corect lumina naturală 

Atunci când pozezi pe cineva, poziționează-te astfel încât soarele să fie în spatele tău, luminând subiectul. Evident, în cazul în care modelul shooting-ului ești chiar tu, regula se aplică invers. Atunci când sursa de lumină naturală este în spatele subiectului, acesta va fi întunecat iar rezultatul nu va fi deloc pe măsura așteptărilor. 

   4. Stochează pozele pe un card de memorie

Un card de memorie este util dacă vrei să faci o mulțime de fotografii pe care să le poți stoca în siguranță. Pentru a alege un card de memorie potrivit pentru telefonul tău (sau pentru oricare alt dispozitiv pe care îl vei folosi) asigură-te că acesta are capacitatea de stocare dorită și că este compatibil cu device-ul tău. Ține cont și de viteza acestui accesoriu, mai ales dacă vrei să îl utilizezi și pentru a face producții video folosind camere profesionale, de acțiune sau chiar o dronă. 

   5. Experimentează unghiuri diferite 

Poți face ca pozele tale să fie mai atractive experimentând diverse unghiuri de fotografiere. 

Așadar, în afară de imaginile tipice de la nivelul privirii poți realiza și cadre cu unghi mic și cu unghi înalt. În funcție de aspectul pe care dorești să-l obții, te poți juca cu perspectivele; poți crea chiar și poze asemănătoare ca cele făcute cu drona, folosind un selfie stick cu telecomandă sau, dacă aceasta lipsește, activând autodeclanșatorul telefonului mobil. 

   6. Încearcă modul ”Portret”

Una dintre cele mai mari evoluții în fotografia realizată cu smartphone-ul este că acum poți estompa fundalul imaginilor la fel ca și cu un DSLR! Deși nu toate telefoanele sunt capabile să creezi un efect de ”bokeh” (un termen fantezist folosit pentru a descrie neclaritatea fundalului), poți investi într-un model cu cameră duală. Practic, acestea fac două fotografii simultan și le combină într-o singură imagine. Mai apoi, dispozitivul dezvoltă o așa-zisă ”hartă a adâncimii” care separă primul plan de fundal după care aplică neclaritatea.

Captează imagini uimitoare folosind trucurile noastre!