Machiaj de seară în funcţie de culoarea părului

De Andra Pecingina, pe Ultimul update Marți, 18 mai 2021, 11:06

Machiajul de seară trebuie să fie sofisticat şi dramatic, dar asta nu înseamnă doar smokey eyes în nuanţe foarte închise. Pentru un look strălucitor şi rafinat experimentează cu…
…  stiluri potrivite nuanţei părului tău!

Cea mai comună eroare de machiaj pe care o fac femeile este să confunde cele două stiluri de machiaj. Trebuie să nu uiţi că un machiaj de zi şi unul de seară sunt lucruri complet diferite şi de aceea ţi-am pregătit un ghid al stilurilor de machiaj pentru seară.

Ţi-am dezvăluit deja cum să alegi fardul de ochi potrivit pentru nuanţa ochilor tăi, află acum ce stil de machiaj să adopţi în funcţie de culoarea părului!

Machiajul de seară potrivit pentru părul blond

Machiaj de seară în funcţie de culoarea păruluiFemeile blonde pot aborda cu îndrăzneală multe stiluri de machiaj pentru seară, însă cel mai potrivit este un machiaj smokey eyes în nuanţe care să complimenteze nuanţa tenului şi a ochilor.

Nuanţele pastel propuse de experţi pentru primăvară pot fi folosite pentru a crea un machiaj în degrade, special pentru seară.

Alege farduri de ochi roz somon, gri cenuşă, bej cu irizaţii şi creion dermatograf sau tuş de ochi maro închis sau gri închis.

Rimelul trebuie păstrat în aceeaşi gamă cromatică, alege un rimel maro sau o culoare care să scoată în evidenţă nuanţa ochilor tăi.

Dacă ai părul blond şi pielea deschisă la culoare evită rujurile mate închise la culoare, acestea îţi vor crea un look Twilight, care nu este deloc atrăgător.

Machiajul de seară potrivit pentru părul brunet

O nuanţă închisă a părului  Machiaj de seară în funcţie de culoarea păruluipoate face nuanţa tenului tău să pară mult mai palidă prin contrast, aşa că la ceas de seară va trebui să adaugi strălucire tenului. Machiajul pentru brunete are o singură regulă, conturarea ochilor.

Poţi realiza un machiaj simplu, cu ochii  bine conturaţi şi un fard de ochi în nuanţe de albastru închis, vişiniu, gri închis sau verde.

Foloseşte seara chiar şi un tuş de ochi negru, indigo, violet sau gri, care să scoată în evidenţă nuanţa ochilor tăi. Blush-ul ales trebuie să fie doar cu puţin mai închis decât nuanţa tenului tău, încearcă un roz pastel.

Pentru un look de seară dramatic şi foarte sexy, păstrează un contur subţire al ochilor, fără fard de pleoape, şi colorează buzele în nuanţe de roşu închis, fuchsia sau alte nuanţe de fructe de pădure. Nici nuanţa cafelei mocha nu trebuie uitată, mai ales dacă ai tenul măsliniu şi părul de culoarea cafelei.

Machiajul de seară potrivit pentru părul roşu

Machiaj de seară în funcţie de culoarea păruluiRoşcatele au avantajul contrastului între păr, ochi şi ten dar asta nu înseamnă că pot renunţa la machiaj. Dacă părul tău este bogat şi roşu alege să foloseşti farduri de ochi în nuanţe de arămiu, verde,  taupe, maro închis şi alege mereu un dermatograf sau tuş maro.

În jurul ochilor evită să foloseşti nuanţe prea deschise de roz, care scot în evidenţă cearcănele şi accentuează impresia de ochi obosiţi.

O atingere de blush roz prăfuit sau bej închis îţi va scoate pomeţii în evidenţă. Foloseşte în avantajul tău rujurile în nuanţe de roşu aprins, roşu corai, roz piersică sau roz mat.

Nu uita că evenimentele la ceas de seară sunt perfecte pentru a îţi pune fanteziile în aplicare şi poţi apela cu îndrăzneală la gene false, ştrasuri sau sclipici, şi a crea un look de poveste!

Foto: Northfoto

Vezi cum să realizezi singură un machiaj de seară deosebit!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!