Designerul Roberto Gucci a murit

De Unica.ro, pe

Roberto Gucci a decedat ieri în locuinţa din Florenţa, din cauza unei maladii incurabile, Avea 77 de ani. Roberto a fost un membru important al celebrei familii Gucci …
… şi anume nepotul lui Guccio Gucci, cel care a înfiinţat renumita casă de modă italiană.  

Acesta a fost căsătorit cu Drusilla dei Duchi Caffarelli, descendenta unei familii nobile, iar împreună au avut şase copii.

Recent, revista Variety anunţa o nouă producţie cinematografică semnată de Ridley Scott, despre perioada de glorie a dinastiei Gucci şi influenţa acesteia în lumea modei.

Filmul se va numi „Gucci”, iar Angelina Jolie este curtată pentru a juca rolul unei femei fatale din jurul dinastiei Gucci, Patrizia Reggiani. Aceasta a fost acuzată că şi-a ucis soţul Maurizio, după care a fost condamnată la 26 de ani în închisoare.

Casa Gucci a fost înfiinţată de Guccio Gucci, cel care a deschis un atelier de pielărie în 1904, transformat ulterior de fiul acestuia, Aldo, într-o afacere internaţională, cu magazine în toată lumea. I

mperiul Gucci s-a destrămat în 1988 şi în prezent, Gucci Group e deţinut de trustul francez Pinault-Printemps-Redoute (PPR).  

Roberto Gucci nu a renunţat la moştenirea numelui său celebru şi a creat în anul 1992 alături de soţie şi copii marca „House of Florence”, pentru a păstra tradiţia.

La inaugurarea acestei mărci, Roberto Gucci declara „îmi iubesc patria. De aceea, nu am suportat ideea de a renunţa la experienţa şi valorile familiei mele în modă. Chiar dacă nu mai suntem proprietarii de drept ai mărcii GG, de valorile familiei nu se poate atinge nimeni.”Foto: Mediafax

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro