Kirk Douglas, imagini memorabile la aniversarea de 101 ani. Care este secretul longevității sale

De Adina Radu pe 14 decembrie 2017
Kirk Douglas, ultimul star al Epocii de ur de la Hollywood, a împlinit luna aceasta venerabila vârstă de 101 ani. La fel ca în anii trecuţi, membrii familiei au fost alături de el și i-au organizat o petrecere memorabilă.

Actorul Michael Douglas (73 de ani) a fost alături de tatăl său, împărtășind imaginile pe Facebook, alături de mesajul: „La 101 ani, tata este cu adevărat uimitor. Ne-am simțit incredibil!”. De la petrecere nu au lipsit nici nora lui Kirk Douglas, Catherine Zeta Jones, fratele lui Michael și nepoții.

Legendarul actor a avut două torturi, ambele cu semnificaţii speciale pentru el. Primul era ornat cu floarea-soarelui, o trimitere la una dintre cele mai bune interpretări ale lui Kirk Douglas, cea a pictorului Vincent Van Gogh din filmul „Lust for Life“, rol pentru care a primit şi o nominalizare la Oscar.


Al doilea tort a fost sub forma unor mănuşi roşii de box şi a fost însoţit de mesajul: „La mulţi ani Campionului!“. Poate cel mai important moment al carierei lui Douglas a fost cel în care a refuzat rolul din „The Great Sinner“ şi a ales să joace într-un film cu buget redus, „Champion“, în care a făcut un rol memorabil, care i-a adus şi prima nominalizare la premiile Oscar.

Anul trecut, Kirk Douglas a mărturisit că soția sa, Anne Buydens (98 de ani), este secretul longevității sale. Cei doi sunt împreună de 64 de ani.

„Am fost suficient de norocos pentru a-mi găsi sufletul pereche și cred că mariajul nostru minunat și «orele de aur» petrecut în fiecare noapte stând de vorbă, m-au ajutat să supraviețuiesc și să trec peste orice obstacol”, declara Douglas în 2016.

De-a lungul carierei sale impresionante, Kirk Douglas a jucat în 87 de filme, printre care „Spartacus” și „Ulise”, și este ultimul rămas în viață dintre starurile Epocii de aur de la Hollywood.

Kirk Douglas

Viața sa personală nu a fost lipsită de probleme. A supraviețuit rănilor de pe front în cel de-Al Doilea Război Mondial, unui accident de elicopter și unui accident vascular cerebral, care l-a lăsat cu probleme de vorbire.

Citește și – Este copia fidelă a mamei sale. Cum arata fiica lui Catherine Zeta-Jones

Citește și – Retrospectivă: 5 momente memorabile din istoria Premiilor Oscar

Foto – Hepta

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani

Uranus, planeta marilor schimbări, intră în Taur pentru următorii 8 ani