Natura, aliatul frumuseţii. 4 secrete

De Libertatea pentru femei pe

Cunoscute şi apreciate de mii de ani, ingredientele naturale sunt folosite şi astăzi cu succes de marii producători de cosmetice. Care sunt acestea şi ce proprietăţi au, aflaţi în cele ce urmează.
Dacă, în trecut, extractele de plante erau folosite ca atare pentru tratamentele de înfrumuseţare, acum, cercetătorii din industria cosmetică le-au integrat, într-o multitudine de amestecuri, în compoziţia cremelor şi loţiunilor de tot felul. Căci este deja un lucru dovedit: dacă vrei să ai o frumuseţe naturală, trebuie să mizezi pe naturaleţe.

► MUŞEŢELUL

Recomandat în special pentru tratarea pielii sensibile, muşeţelul are proprietăţi antiseptice, antiinflamatoare şi antiiritante. Extractele din această plantă sunt renumite pentru acţiunea calmantă, pentru reducerea mâncărimilor şi a iritaţiilor, pentru împrospătarea şi purificarea tenului. În plus, are proprietăţi curative şi de curăţare, vindecă rănile şi conferă supleţe buzelor crăpate.

► ALOE VERA

Ingredient al frumuseţii tradiţionale, aloe vera este o plantă medicinală care se foloseşte, de peste trei mii de ani, pentru tratarea afecţiunilor pielii. De altfel, se spune că însăşi Cleopatra folosea o pastă de aloe pentru a-şi îngriji faţa şi corpul. Planta are proprietăţi de protecţie deosebite, previne evaporarea apei şi, în acelaşi timp, o distribuie în mod uniform. Gelul extras din frunzele de aloe vera are acelaşi pH cu cel al pielii umane, iar calităţile sale de vindecare sunt remarcabile. De asemenea, acesta este bogat în vitamine, săruri minerale, aminoacizi şi enzime. Aplicat pe piele, are efect de hidratare şi sprijină regenerarea celulară.

► MĂSLINELE

Un adevărat miracol pentru sănătate, uleiul de măsline extravirgin este recunoscut şi pentru proprietăţile sale antiinflamatoare, asigurând pielii un strat protector şi hidratant de lungă durată. Iar atunci când este folosit ca ingredient în creme, oferă tenului, după tratament, un plus de catifelare şi de supleţe.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat