3 metode moderne care te scapă de coșuri

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Coșurile, comedoanele, pustulele sunt imperfecțiuni ale tenului care ne provoaca mai multe decât multă neplăcere.

În plus, metodele clasice – înțeparea cu acul sau extracția manuală prin presare – sunt chinuitoare și extrem de periculoase pentru că astfel infecția se poate extinde foarte ușor. Ți se poate întâmpla, chiar, să pleci din salon cu mai multe probleme decât aveai atunci când ai intrat.

Pentru a scăpa de problemele pe care le ai deja, dar și pentru a evita altele și mai grave, trebuie să identificăm o serie de metode moderne care ne sar în ajutor.

Despre asta o să vorbim astăzi.

Hydrafacial, poate fi o soluție

Aparatul folosește ca și metodă hidrodermoabraziune care combină simultan curățarea, exfolierea, extracția, hidratarea și protecția oferită de antioxidanți, rezultând o piele mai curată, mai frumoasă, fără disconfort și timp de recuperare. „Pentru a evita neplăcerile și pentru a te asigura că tenul tău nu va fi agresat este recomandat tratamentul Hydrafacial”, explică Diana Paraschiv, specialist în estetică facială la Noblezza. „În plus, impuritățile tenului (sebum, infecție, celule moarte) sunt extrase direct în aparat. Astfel nu există absolut niciun risc de împrăștiere a infecției”, conchide aceasta.

Tratament Clarity de la Intraceuticals

Un tratament extrem de cunoscut, Intraceuticals este preferat de multe vedete de la Hollywood, dar și de la noi. Madonna, Naomi Campbell, Eva Longoria își tratează ridurile cu ajutorul acestui tratament, dar iată că astăzi aflăm că putem scăpa și de coșuri dacă apelăm la el. „Este adevărat, tratament Clarity merge foarte bine pe zona aceasta a comedoanelor. Este un tratament recomandat pentru tenul gras, cu pori dilatați, cu impurități. Impuritatile și inflamările sunt eliminate lăsând un mediu antibacterian pentru un ten limpede și calm”, explică medicul estetician, Florin Juravle.

BBL sau tratamentul care folosește puterea luminii pulsate

„Acneea nu cauzează numai disconfort fizic, ea poate implica emoțional persoana afectată, care se simte stânjenită de înfățișarea sa. Aceste efecte emoționale pot duce la tulburări depresive și scăderea încrederii în sine. Situația devine cu atât mai gravă cu cât, în urma acneei, rămân cicatrici permanente în piele, prin ruperea fibrelor elastice și cicatrizarea defectuasă a zonelor afectate de acnee”, explică chirurgul estetician, Dana Miricioiu.

În lupta cu neplăcuta afecțiune, medicul ne recomandă tratamentul cu Broad Band Light (BBL) care utilizează puterea luminii pulsate, cu rezultate excelente în terapia de fotointinerire. Practic energia undelor emise BBL încălzește sraturile superficiale ale pielii, fiind absorbită în mod selectiv de fibrele de colagen, pigmenți sau hemoglobina din vase. În acest fel se formează noi fibre de colagen, făcând astfel pielea mult mai frumoasă, catifelată și luminoasă. Mai mult decât atât, energia fototermală elimină vasele fine care cauzează înroșirea pielii, dar și melanina în exces responsabilă de leziunile pigmentare.
Credit foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!