Cum îți intensifici culoarea părului în mod natural

De Unica.ro, pe

Dacă vrei să-ţi intensifici culoarea părului, fă-o în mod natural! Nuanţarea părului cu ajutorul plantelor are efecte calmante, regeneratoare, tonice şi dă supleţe şi volum părului. Noi îţi oferim reţete naturiste pentru fiecare culoare de păr.

Nuanţare pentru brunete şi şatene

1. Fierbe câţiva pumni de coji de cartofi. După ce au fiert bine, lasă să se răcească. Înmoaie o pensulă cu peri moi din bumbac sau un tampon de tifon în zeama în care au fiert cartofii. Începi să-ţi aplici soluţia de la rădăcina părului spre vârfuri. Evită să atingi fruntea, urechile sau ceafa, pentru că pătează. Las-o pe păr timp de 20 de minunte, după care clăteşte-te din abundenţă cu apă. Părul va deveni mai lucios şi mai sănătos. Pe părul şaten această soluţie va da o nuanţă ciocolatie, cu reflexe de tabac.

2. Fă o infuzie concentrată din următoarele plante:
– rozmarin, zmeură, frunze de salvie, frunze de pătrunjel, frunze de iederă, 3 pliculeţe de ceai negru şi 2 linguriţe de cafea. După ce apa s-a colorat bine şi plantele s-au înmuiat, strecoară bine zeama respectivă. Cu ajutorul unei pensule moi sau al unui tampon de vată, întinde soluţia cu grijă pe păr. După 15 – 20 de minute, călteşte-te cu apă călduţă. Părul şaten închis va căpăta o nuanţă de negru intens, iar cel şaten deschis, una de maro tabac.

Nuanţare pentru blonde şi şatene deschis

1. Florile de gălbenele fierte dau o nuanţă plăcută de blond părului deschis şi una de blond auriu părului şaten sau roşcat. Pentru efecte de durată şi pentru o nuanţare sănătoasă şi regenerantă a părului, foloseşte şofran şi flori de muşeţel. După ce au fiert, dă-ţi cu soluţia respectivă pe păr. Las-o să-şi facă efectul timp de 30 de minute şi limpezeşte-te apoi cu apă călduţă.
2. Clăteşte-te pe păr cu o soluţie compusă din o lingură suc de lămâie şi un litru de apă, după ce te-ai spălat pe cap.
3. Pentru a da părului tău o nuanţă naturală de blond şi pentru a-l regenera, foloseşte următoarea reţetă: amestecă bine 10 g de rădăcină de ovăz măcinată cu 10 g de tulpină uscată de ovăz şi cu puţin şofran. Toarnă apă fiartă peste ele, cât să le acoperi. Înmoaie-ţi părul cu grijă în soluţia respectivă şi nu te limpezi. Foloseşte-o numai dacă ai culoarea părului şaten deschis, roşcat spre blond sau blond închis.

Nuanţare pentru roşcate

1. Simplu şi practic: cu un ibric de cafea neagră poţi atenua culoarea naturală şi poţi da părului tău reflexe arămii.
2. Ceaiul de petale de trandafiri accentuează culoarea şi dă un luciu natural părului tău roşcat.
3. Limpezeşte-te cu o soluţie concentrată de muşeţel, dacă vrei să dai părului tău roşcat reflexe blonde.
4. Foloseşte infuzia de şofran dacă vrei să-ţi mai închizi puţin culoarea roşcată.

Nuanţarea părului alb şi grizonat

1. Fierbe cam doi pumni de coji de cartofi, la foc mic. După ce se răceşte, clăteşte-ţi părul cu această fiertură. Părul tău va căpăta o nuanţă plăcută de cafeniu.
2. Frunzele de nuc dau părului alb o plăcută nuanţă acaju. Fierbe 100 g de frunze verzi de nuc şi dă-ţi cu grijă pe păr, evitând contactul cu pielea şi ochii. Frunzele de nuc conţin iod, care întăreşte şi tonifică firul de păr.

Nuanţator pentru toate tipurile de păr

Fă o infuzie din următoarele plante:
– pătrunjel – regenerator
– urzică – antimătreaţă
– rozmarin – un bun tonic, întăritor ideal pentru părul subţire
Soluţia este ideală pentru toate tipurile de păr, deoarece regenerează, tonifică, are efecte antimătreaţă şi nuanţează delicat părul.

Mască pentru păr degradat

Amestecă într-un castronel 3 lingur miere de albine cu 5 linguri ulei de măsline. Adaugă 2 picături de ulei esenţial de rozmarin. Aplică preparatul pe păr şi lasă-l să „lucreze” 30 de minute. Apoi clăteşte-l cu apă călduţă şi spală-l cu şampon

Şampon «de casă»

Ingrediente: – 1 ou – 1 linguriţă de ulei de măsline – 1 linguriţă de suc de lămâie natural – 1 lingură de ulei de ricin – 1/2 ceaşcă de ceai negru
Se amestecă, într-un vas de ceramică, oul cu uleiul de măsline şi uleiul de ricin, apoi se adaugă, câte puţin, sucul de lămâie şi ceaiul negru. În amestec, poţi adăuga o picătură de esenţă de trandafiri sau o picătură din parfumul tău preferat. Acest şampon făcut în casă are efecte miraculoase dacă este folosit cel puţin o lună. Regenerează, întăreşte firul de păr, iar uleiul de ricin şi sucul de lămâie dau luminozitate părului tău. Dacă vrei, poţi prepara o cantitate dublă de şampon, care se păstrează într-o sticulţă la rece.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro