Argila este un miracol la plic pentru tenul sensibil

De Libertatea pentru femei pe

Produsele cosmetice create pe bază de argilă au proprietăţi excelente pentru o îngrijire complexă, pornind de la curăţarea eficientă şi până la prevenirea efectelor antiîmbătrânire.
Căldura, poluarea, stresul, oboseala, emoţiile precum şi fumatul sau alimentaţia sunt factori care reacţionează rapid şi puternic asupra pielii sensibile. Pot să apară semne vizibile de roşeaţă, descuamare fină, cuperoză, dar şi senzaţie de întidere a pielii sau de înţepături. Pielea cu un nivel mai mare de sensibilitate este prezentă la circa 60% dintre persoane, conform studiilor recente, iar tratamentul trebuie făcut cu mare grijă şi cu produsele potrivite.
Argila naturală pentru tratamente cosmetice are proprietăţi miraculoase: degresante şi decolorante, cu o considerabilă acţiune antitoxică şi o remarcabilă putere de absorbţie. Totodată, argila sporeşte apărarea organismului, este şi un bun dezinfectant, iar prin efectul remineralizant (în compoziţia argilei sunt peste 20 de minerale naturale: zinc, seleniu, fier, potasiu, magneziu, mangan, cupru, calciu etc.), pielea devine mai fermă şi mai tonifiată.

Îngrijire completă

Tenul trebuie curăţat foarte bine, dar şi cu mare blândeţe. Produsul ales este bine să conţină ingrediente cu efect reparator şi calmant, care relaxează, regenerează şi netezesc pielea. Apoi, se pulverizează uşor cu apă de argilă tonică şi remineralizantă şi se şterge faţa tamponând atent cu ajutorul unor discuri de bumbac. La final, se aplică o cremă cu efecte puternic antioxidante, remineralizante şi energizante. Nu în ultimul rând, aplicarea cu regularitate a unei măşti cosmetice care conţine argilă creşte semnificativ gradul de toleranţă a pielii.

Aplicarea corectă a măştii

Folosirea măştii pe bază de argilă presupune ca praful de argilă să fie amestecat cu diferite sucuri de fructe, legume, cu iaurt, lapte, miere de albine, ulei de măsline, gălbenuş de ou, în funcţie de tipul de ten.
Se aplică pe faţă repede, deoarece pasta obţinută se întăreşte într-un interval scurt, şi se lasă să acţioneze. În plus, se combină foarte bine cu diverse uleiuri (trandafir, măsline, lavandă etc.) şi e indicat la orice vârstă. Efectul va fi întotdeauna surprinzător de plăcut.
Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro