Yummy…vine tortul!

De Georgiana Constantin pe

Martipan, ciocolata, diplomat, cu sau fara etaje? Nunta fara tort nu exista. Asa ca nu-l lasa pe ultima suta de metri si ai grija sa ajunga la toata lumea!

In antichitate, grecii aruncau cu tort in tinerii casatoriti, la fel cum aruncam noi confetti azi. In Imperiul Roman, la nuntile din clasele superioare, se cocea un tort din faina, sare si apa, care era impartit de mire si mireasa. Acest tort simboliza o viata plina, atat de copii, cat si de fericire. Ceea ce ramanea era apoi rupt deasupra capului miresei. Invitatii se inghesuiau apoi sa faca rost de o bucatica din aceasta turta, avand astfel parte de binecuvantarea ce cadea asupra mirilor.

In epoca victoriana se credea ca acea turta rupta deasupra capului miresei stimuleaza fertilitatea si fetele nemaritate treceau o bucatica din tort prin verigheta miresei si o puneau apoi sub perna, ca sa-si viseze viitorul sot. Chiar si acum, tortul de nunta este privit ca un simbol al fertilitatii, si faptul ca este impartit cu invitatii arata ca mirii impart si fericirea lor cu acestia.

In zilele noastre se practica taierea tortului. Acest gest semnifica prima sarcina pe care noua familie o are de indeplinit impreuna.

Tort irlandez. Pentru o nota de traditie din insula verde, poti alege tortul lor, care este cu totul altceva decat cel pe care noi il numim tortul miresei. Al lor este un adevarat tort de fructe ornamentat din belsug cu struguri, migdale, cirese si mirodenii. Pentru ca reteta sa urmeze adevaratul spirit irlandez, tortul este plin de rachiu si whiskey din grau sau porumb.

Ti-am facut pofta de tort? E cazul sa faci un tort diplomat! O sa ii dai gata pe toti!

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro