Povestea băiatului ajuns doctor datorită unui pahar de lapte

De Adina Radu pe

Doctorul Howard Kelly, unul dintre fondatorii primului centru de cercetare medicală din SUA, Johns Hopkins are o poveste de viață impresionantă care a devenit virală pe internet.

“Într-o zi un băiat sărac încerca să strângă bani făcând pe comis voiajorul. Făcea această muncă pentru a se putea întreține în facultate. Urma facultatea de medicină și cărțile erau foarte scumpe.

Era pe stradă când l-a răzbit setea, așa că s-a decis să îndrăznească să un pahar de apă la următoarea ușă la care va bătea.

A bătut la ușă și o fată frumoasă i-a deschis ușa. Băiatul s-a pierdut, s-a bâlbâit și a cerut cu greu un pahar cu apă.

Fata a fugit în bucătărie și s-a întors cu un pahar mare de lapte.

Băiatul a primit cu bucurie paharul și l-a savurat încet. La sfârșit a întrebat-o pe fată cât îl costă.

Aceasta i-a răspuns că mama a învățat-o că bunătatea nu se plătește. Băiatul i-a mulțumit din toată inima și a mers mai departe.

Acest pahar de lapte i-a readus încrederea în el și în oameni băiatului care mai târziu devenea marele doctor Howard Kelly și care era gata-gata să renunțe la facultate.

Mulți ani mai târziu, fata s-a îmbolnăvit grav și doctorii din orășelul de provincie nu știau ce să-i facă așa că au trimis-o la cel mai apropiat spital.

La spital, a fost chemat Howard Kelly, cel mai bun specialist în afecțiunea de care suferea femeia. Doctorul a fost surprins când a auzit de unde vine viitoarea lui pacientă.

A intrat în cabinet și a recunoscut-o imediat pe femeia care îi dăduse un pahar cu lapte și speranță acum mulți, mulți ani. Ea nu părea să-l fi recunoscut.

Cazul ei a devenit extrem de important pentru Howard și a ajutat-o pe femeie să câștige bătălia cu boala printr-o operație foarte complicată.

Medicul a cerut ca factura medicală să treacă pe la el înainte să ajungă la pacientă. Doctorul Kelly a primit factura și a scris ceva pe ea. Asistenta a dus apoi plicul către pacienta care se pregătea de externare.

Femeia a primit factura cu îngrijorare. Se temea că va plăti toată viața pentru aceste servicii medicale. Și-a făcut curaj și s-a uitat pe factură. Era întradevăr o sumă mare. Pe marginea facturii scria “Factura a fost plătită cu un pahar mare de lapte.”

Sursa: Ruth Fishel – Living Light as a Feather: How to Find Joy in Every Day and a Purpose in Every Problem (2004)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

INNA, apariție hot pe coperta revistei Unica iulie 2019

INNA, apariție hot pe coperta revistei Unica iulie 2019