Tu ce filme vezi de Crăciun?

De Nicoleta Galeteanu, pe

Magia pe care o aduc Sărbătorile, farmecul poveştilor de iarnă sau pur şi simplu pasiunea pentru filmele de Crăciun…
…toate sunt un prilej potrivit să ne gândim ce vizionăm în noaptea de Crăciun.

Care sunt, aşadar, cele mai noi şi mai reuşite producţii cu şi despre Moş Crăciun? Este genul de întrebare care persistă în fiecare an, având în vedere diversitatea scenariilor şi ofertele cinematografelor. De aceea, noi am trecut în revistă câteva titluri de filme frumoase, mai vechi sau mai noi, pe care ţi le recomandăm cu drag.
 
De câtva timp încoace, producătorii de film au redat Crăciunul prin poveşti variate şi surprinzătoare: comedii, poveşti de dragoste sau cele de familie, unde Moşul nu mai este un bătrân şi gârbovit, ci este un spărgător de saifuri, vicios şi mereu mahmur.  
 
Bad Santa” (2003) este o comedie care îl înfăţişează pe Moş străin de arhetipul poveştii. De fapt, moşul nostru, Willie T. Stokes (Thornot), obişnuieşte în fiecare an să jefuiască magazine, împreună cu ajutorul sau, spiriduşul Marcus. Treaba merge şnur, însă apariţia lui Gin (Bernie Mac) le va pune „beţe în roate”.

Însă Bad Santa nu este un moş rău. El are nevoie de sentimente frumoase în această perioadă. Apariţia unui băieţel de 8 ani cu probleme crede, care crede cu încăpăţânare că Willy este adevăratul Moş Crăciun, îl va face pe acesta să revină la sentimente mai bune.  
 
Un film românesc cu premieră în acest an, „Ho Ho Ho„, este, de asemenea, o comedie savuroasă şi o aventură de Sărbători, în variantă autohtonă, deşi filmul lui Jesus del Cerro se identifică pe alocuri cu peliculă descrisă mai sus. Horaţiu (Bogdan Iancu) are 8 ani şi crede că Moş Crăciun există.  

Pentru că îşi doreşte nespus de mult că băieţelul să petreacă un Crăciun de neuitat, mama lui, Carmen (Alină Chivulescu), hotareste să îl ducă la mall. Însă, simpla ieşire la mall se transformă într-o adevărată aventură, când Horaţiu este răpit de Ion (Ştefan Bănică Jr), un hoţ deghizat în Moş Crăciun, care comite, de asemenea, jafuri în marile magazine.

Băiatul este convins că Ion este adevăratul Moş şi se ţine scai după el, iar hoţul începe să se ataşeze de copil, deşi la început acesta abia reuşeşte să îl suporte.  

O poveste fabuloasă de această data, după Charles Dickens, şi un film de succes produs de numeroşi regizori. Noua versiune a poveştii „A Christmas Carol” (2009) îl aduce îl rolul principal pe Jim Carrey. Ebenezer Scrooge este un bătrân avar care urăşte Crăciunul. În Noaptea de Ajun însă, Ebenezer este vizitat de trei spirite care încearcă să îi reînvie  bunătatea pe care o avea înainte.

Spiritul trecutului îl duce pe Scrooge într-o călătorie spre vremurile apuse, amintindu-i de sărbătorile din oraşul sau natal. A doua zi de Crăciun, Scrooge are o revelaţie, în urmă căreia acesta se schimbă brusc şi ajunge să cunosca adevărată magie a sărbătorilor.  

De sărbători, întreaga familie se reuneşte pentru a petrece Crăciunul. Însă Vince Vaughn şi Reese Witherspoon petrec patru Crăciunuri. „Four Christmases„, este o comedie de familie, unde cuplul încearcă să scape de părinţi şi aleg să plece în vacanţă, în Fiji. Ajunşi la aeroport, cursele aeriene sunt anulate, moment în care un reporter vine să le ia interviul. După ce apar la televizor, telefoanele încep să sune iar Brad şi Kate sunt nevoiţi să accepte să petreacă patru Crăciunuri într-o zi alături de părinţii lor, toţi divorţaţi şi implicaţi în relaţii ciudate.

Dacă cei doi nu reuşesc să petreacă Crăciunul aşa cum vor ei, comedia „The Perfect Holiday” ne propune varianta perfectă a Sărbătorilor de Iarnă, în viziunea personajelor, bineînţeles. Personajul principal lucrează part-time la un mall pe post de Moş Crăciun, iar într-o zi acesta este pus în faţa unei misiuni atipice.

O fetiţă apelează la ajutorul lui în speranţa că acesta o va ajută să-i găsească mamei sale divorţate un nou soţ. Moşul acceptă să o ajute, însă, odată ce a intrat în joc, acesta se îndrăgosteşte de mămica fetiţei, aşadar, el îşi va îndeplini misiunea.  

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!