Trucuri psihologice care te ajută în viața de zi cu zi

De Diana Zagrean, pe
Vrei să ai senzația că Universul lucrează în favoarea ta mai des? Vrei să îți fie viața mai ușoară și să treci mai repede peste greutăți? Ține cont de aceste trucuri psihologice care te ajută în viața de zi cu zi.

Când întrerupi o conversație, uită-te la picioarele celor două sau mai multe persoane pe care le-ai interceptat. Dacă privirile lor se întorc către tine, dar vârfurile pantofilor sau degetele de la picioare le rămân în poziția inițială, înseamnă că nu vor să fie întrerupți și abia așteaptă să pleci.

Mestecă gumă sau ronțăie ceva înainte de un moment emoționant, cum ar fi o ședință la care trebuie să prezinți ceva, sau înaintea unui discurs de orice fel, sau examen. Se pare că mestecatul transmite creierului mesajul că mănâncă, iar acesta știe cumva că dacă mănâncă, sigur nu este în pericol. Astfel, nervii și emoțiile se calmează și ești mai stăpân pe tine în momentul critic.

Oamenii nu își vor aminti ce ai spus, ci cum i-ai făcut să se simtă prin ceea ce le-ai spus.

Înainte de un interviu de angajare, încearcă acest exercițiu, indiferent dacă ai emoții sau nu în legătură cu slujba. Imaginează-ți și spune-ți în minte că te revezi cu niște prieteni vechi, că abia aștepți să discuți cu ei și să le povestești ce ai mai făcut. Vizualizează că sunteți într-un loc informal, într-un bar, sau la unul din voi acasă, unde vă simțiți bine și reluați legătura. Starea ta de spirit o să se reflecte în felul în care te prezinți și asta va influența pozitiv întreaga experiență.

Dacă întrebi pe cineva ceva și îți răspunde doar parțial, așteaptă câteva secunde fără să răspunzi și privește-i drept în ochi. De obicei, vor continua singuri să explice ce nu apucaseră inițial.

Sursă foto femeie fericită: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!