Top 6 tradiţii ciudate de Anul Nou. Uite ce fac oamenii de Revelion

De Diana Zagrean pe

Iată ce fac oamenii din întreaga lume în prag de Anul Nou. Aveţi aici câteva obiceiuri ciudate şi tradiţii bizare de Revelion din diverse ţări, inclusiv România. Voi ce tradiţii şi superstiţii aveţi în noaptea dintre ani?

Brazilia: Revelion în alb, pe plajă

Anul Nou vine în Brazilia odată cu deschiderea sezonului…estival. Fiind localizată în emisfera Sudică, Brazilia sărbătoreşte Revelionul în plină vară, pe plajă. Cei care nu petrec în cluburi, restaurante, sau la petreceri private, merg pe plajele din Rio (Copacabana are un joc de artificii spectaculos), Sao Paulo (Corrida Sfântului Silvestru, o petrecere cu artificii şi concerte în aer liber) sau în pieţele publice. Brazilienii se îmbracă în alb pentru a avea un An Nou norocos, iar mâncarea tradiţională este compusă din struguri şi mâncare de linte, precum şi plăcinte cu peşte.

Irlanda: Vâsc sub pernă, ca să-ţi visezi ursitul

Dacă tradiţia sărutului sub vâsc este destul de extinsă în lume, irlandezii au un obicei mai puţin obişnuit. Femeile singure îşi pun crenguţe de vâsc sub pernă în noaptea dintre ani, pentru a avea noroc şi a-şi visa ursitul. Tradiţia se aseamănă cu obiceiul nostru de Bobotează, când fetele nemăritate pun frunze de busuioc sub pernă şi mănâncă turte sărate, pentru a-l visa pe bărbatul perfect.

Danemarca: Sparge farfurii pe pragul vecinilor, pentru noroc

Danezii au şi ei un obicei ciudat de Anul Nou. În Danemarca se obişnuieşte ca, pe lângă artificii la miezul nopţii, oamenii să arunce cu…farfurii şi pahare pe pragul vecinilor, pentru a le aduce noroc şi bunăstare din punct de vedere financiar. Cel care are cele mai multe vase sparte la uşă în prima dimineaţă a Noului An va fi cel mai norocos danez, deoarece se presupune că are mulţi prieteni loiali, care îi vor fi alături.
Citeşte mai departe şi află ce tradiţii bizare avem în România de Anul Nou, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2