„The Avengers”: De văzut? De neratat!

De Sandra Sarbu, pe Ultimul update Joi, 16 septembrie 2021, 15:54

Filmul „The Avengers”, sau „Răzbunătorii”, în regia lui Joss Whedon, a avut premiera la cinematografele din România pe 4 mai. Am fost şi noi să-l vedem şi am decis că am făcut o achiziţie bună atunci când am luat biletele.
Joss Whedon a reuşit să-i aducă pe cei mai puternici eroi într-un singur film, fără să-l transforme într-un amalgam alambicat, iar fiecare dintre protagonişti condimentează pelicula atât şi aşa cum trebuie: Iron Man, snob, inteligent, foarte amuzant, Thor, un adevărat rege, modest şi pentru poporul său, Hulk, muşchii înainte de toate şi Captain America, înţelept şi prietenos, un pic demodat, de partea legii. În plan secundar sunt Black Widow (sau Natasha Romanoff), foarte sexy, un spion care ştie să stoarcă informaţii fără ca duşmanii să-şi dea măcar seama şi Hawkeye, aşa cum îi spune şi numele (ochi de şoim) este cel mai bun arcaş.
Acţiunea începe un pic greoi – până sunt adunaţi toţi eroii, povestea fiecăruia este spusă pe scurt, însă firul prinde apoi paşi din ce în ce mai repezi odată cu desfăşurarea acţiunii. Povestea este cam aşa: Loki – fratele vitreg al lui Thor, colaborează cu extratereştrii din rasa Chitauri – vrea să cucerească Pământul, iar misiunea directorului Fury este să oprească acest lucru. Cum face asta? Simplu: formează o super-echipă.
Chiar dacă super-eroii nu se înţeleg bine încă de la început, existând divergenţe şi chiar adevărate lupte între ei, până la urmă se unesc pentru scopul comun: salvarea Pământului din mâinile lui Loki şi a extratereştrilor Chitauri.
Acţiunea este bine dozată, iar accentul nu este pus doar pe acţiunile salvatoare, ci fiecare super-erou are momentul său de glorie, toţi sunt prezentaţi în mod egal. Joss Whedon a închegat cu succes momentele dramatice cu cele pline de umor, cele mai amuzante personaje fiind Iron Man şi Hulk.
The Avengers are toate ingredientele pentru a deveni un succes incredibil în lumea cinematografică. Aşteptarea a meritat. Echipa lui Whedon a reuşit să creeze unul dintre cele mai bune filme cu super-eroi, ce a încununat aproape un deceniu de muncă, având pe post de „teasers” chiar filmele de sine-stătătoare cu fiecare erou în parte.

Actorii:

"The Avengers": De văzut? De neratat!
Hulk/Dr. Bruce Banner – Mark Ruffalo
Iron Man – Robert Downey Jr.
Captain America – Chris Evans
Thor – Chris Hemsworth
Natasha Romanoff – Scarlett Johansson
Hawkeye – Jeremy Renner
Loki – Tom Hiddleston
Directorul Nick Fury – Samuel L. Jackson.

Foto: Northfoto, Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!