Teorii acceptate despre extratereştri

De Nicoleta Galeteanu pe

3. Extratereştri, îngeri sau demoni?

Apropiată de ipoteza înscenării, teoria interdimensională propune explicaţii şi mai „convingătoare” pentru cei care se arată suspicioşi.

Pentru că omenirea a fost martoră nu doar la apariţii ale obiectelor frumos luminoase pe cer, ci şi ale îngerilor, demonilor sau a altor manifestări supranaturale, unii cercetători consideră că tot extratereştrii se află în spatele acestor fenomene.

Din acest plan „divin” nu lipsesc tocmai iţirile OZN-urilor, ei fiind cei care dictează aceste fenomene, pentru că vor să controleze destinul omenirii.

4. Halucinaţii ştiintifico-fantastice

Ipoteza psihosocială, în schimb, încearcă să aducă oamenii cu picioarele pe pământ şi neagă existenţa fiinţelor din altă lume, care zboară în nave avansate tehnologic.

Potrivit teoriei, obiectele bizare sunt de regulă halucinaţii sau fantezii şi sunt cauzate de acelaşi mecanism ca experienţele oculte, paranormale, supranaturale sau religioase, cum sunt apariţiile diferiţilor sfinţi sau icoanele făcătoare de minuni.

Renumitul psiholog Carl G. Jung considera că OZN-urile sunt obiecte ale subconştientului colectiv şi arhetipuri moderne. În ce priveşte iluziile optice pe care le avem adesea, acestea sunt influenţate de mediul în care am crescut – poveşti cu zâne, educaţie religioasă sau curiozităţi ştiintifico-fantastice.  

5. Civilizaţie cosmică sau dinastie divină?

Dacă nu găsisem o explicaţie pentru marile enigme ale civilizaţiei, cum sunt piramidele egiptene, simbolurile din Peru şi Sahara sau Liniile Nazca, acum am reuşit să dezvăluim două mistere fundamentale.

Arheologi, geologi, psihologi şi parapsihologi admit că unele dintre minunile inexplicabile ale popoarelor protoistorice se datorează prezenţei unei civilizaţii nepământene, identificabilă cu extratereştri.

Mai mult decât atât, se crede că există un contact între civilizaţiile cosmice, unde extratereştri ar putea fi prima dinastie divină, în calitatea lor de entităţi mult mai dotate decât oamenii, care i-au ajutat să evolueze.

Foto:Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2