Teorii acceptate despre extratereştri

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cine credea că extratereştri sunt personaje fictive inventate de scenarişti sau oameni de ştiinţă cu imaginaţie, peste 25 de ani se va convinge singur că ei există.
Conform noilor teorii, oamenii de ştiinţă nu anticipează doar alte farfurii zburătoare, şi, mai mult, spun că în 2035 ne vom convinge şi de inteligenţa deosebită a extratereştrilor.

Dacă până acum OZN-urile şi extratereştri conservaţi la Area 51 erau considerate fenomene inventate, dovada reală a existenţei extraterestre va veni în 25 de ani, spune Seth Shostak, astronom la Institutului SETI din California, implicat şi în misiunea navei spaţiale Kepler privind descoperirea de planete similare cu Pământul.

„Şansele ca în următorii ani să descoperim extratereştri sunt destul de mari, iar oamenii se vor convinge că ei au existat dintotdeauna”, crede acesta.

Teoria lui Shostak se bazează pe ecuaţia Drake, o formulă concepută pentru a calcula numărul (N) de civilizaţii extraterestre ce pot transmite mesaje radio şi ia în calcul mai mulţi factori, dintre care viteza de formare a stelelor din galaxie, numărul de stele al planetelor, precum şi şansele de viaţă pe care le prezintă acestea.

În primă fază, astronomul Carl Sagan estima echivalentul ecuaţiei Drake la 1 milion de rase extraterestre, dar numărul acestora a scăzut la aproximativ 10.000 de rase extraterestre doar la noi in galaxie. Dar, chiar şi în cazul în care estimarea ar fi şi mai mică, spune Shostak, şansele să îi descoperim rămâne aceeaşi, fiind doar o chestiune de timp.

Teorii extraterestre, acceptate sau contestate

Deşi majoritatea oamenilor priveşte cu scepticism existenţa altor fiinţe extraterestre, curiozitatea oamenilor de ştiinţă şi a unor guverne a dat naştere la numeroase ipoteze şi teorii, mai mult sau mai puţin acceptate.

1. „Farfuriile” avansate au fost inventate de oameni

Unii consideră că obiectele zburătoare neidentificate sunt aeronave avansate, secrete, de origine terestră, după raportările din anii 1980 despre OZN-uri negre de formă triunghiulară. Unele dintre acestea erau avioane secrete F-117A Nighthawk, dar multe raportări false au identificat avionul de bombardament B2 „Stealth Bomber”, exeperimentate în Germania nazistă.

Se crede că grupurile secrete care au dezvoltat aceste aeronave în SUA au încurajat ufologia să urmeze linia de gândire a „navelor extraterestre”, pentru a acoperi observaţiile.

2. Extratereştri vor să educe omenirea  

În 1980, oamenii au fost de părere că vizitele OZN-urilor au un rol moralizator pentru oameni. Potrivit ipotezei înscenării, întâlnirile cu extratereştri au fost înscenate ca o politică de „educare” a omenirii.

Citeşte şi celelalte teorii despre existenţa extratereştrilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2