Teatrul Act te invită la spectacole

De Roxana Andrei, pe

Trei spectacole scrise de Mimi Brănescu te aşteaptă la Teatrul Act. „Acasă la tata”, „Dumnezeul de a doua zi” şi „Flori filme, fete sau băieţi” se joacă pentru a susţine şi a
 … promova proiecte de valoare ale culturii româneşti.

Teatrul Act este primul teatru independent din România care are ca scop educarea tinerilor şi nu numai, prin diverse proiecte şi acţiuni culturale. Se adresează celui care caută „acel ceva spiritual de care are nevoie.”

Spectacolele de mai jos fac parte cin campania „Aplauze doar dacă – şi cât – vă place…”

„ACASĂ LA TATA” de Mimi Brănescu în regia lui Alexandru Dabija vă aşteaptă miercuri, 28 octombrie, la ora 19:00 pentru a petrece o oră şi jumătate într-un cadru minunat.

Piesa îi are în distribuţie pe: Marcel Iureş, Gavril Pătru, Gabriela Popescu, Ada Simionică, Şerban Pavlu, Mihai Sârbu, Constantin Drăgănescu.

În timpul spectacolului se fumează trei ţigări.

Preţ bilete: 30 lei integral şi 20 lei redus

„DUMNEZEUL DE A DOUA ZI” este o piesă în regia lui Cladiu Goga şi se desfăşoară joi 29 octombrie la orele 19:00.

Regizorul spune despre textul lui Mimi Brănescu că este  „… scris sub forma unei succesiuni de monoloage, fiecare dintre ele nefiind altceva decat o fotogramă/fotografie a unui caracter, a unei stări sufleteşti, sau a unui moment de viaţă, iar soluţia folosită pentru developarea acestor fotograme/fotografii este un amestec seducător de ironie şi autoironie.

Rezultatul: un text comic şi dramatic în accelaşi timp, poetic şi violent deopotrivă. Violent prin simplitatea şi exactitatea cu care pune diagnosticul, fără să judece şi fără să condamne.”

Cu: Mirela Oprişor şi Vlad Zamfirescu  
Scenografia: Stefan Caragiu
Durata: 80 de minute

Preţ bilete: 20 lei (integral) şi 15 lei (redus)


FLORI, FILME, FETE SAU BAIEŢI
Vineri 30 octombrie ora 19:00

Regizoul Vlad Massaci spune că „…e o piesă despre atâţia dintre noi care confundă febra sexuală cu iubirea.

E o privire ironică asupra adolescentei perpetue în care trăieşte omul de azi, care îşi împinge vârsta maturizării undeva spre pensie. O abordare comică a cliseizării existenţei noastre de zi cu zi.”

Cu: Sorin Poamă, Mirela Oprişor, Andrei Mateiu, Simona Cuciurianu
Scenografia: Dan Titza

Preţ bilete: 20 lei (integral) şi 15 lei redus

Mimi Brănescu are 35 de ani şi a început cariera în lumea artelor ca actor. Cu siguranţă l-aţi văzut într-unul din filmele: „Boogie” (unde a jucat rolul lui Penescu), „Filantropica” sau „Moartea domnului Lăzărescu”.

Apoi s-a îndreptat spre dramaturgie şi scenaristică, scriind pentru două seriale tv. Acum aveţi şansa să-l vedeţi şi în calitate de autor de dramaturgie prin viziunea unor cunoscuţi mari regizori.

Mimi Brănescu  susţine că „Toate textele mele de teatru sunt încercări, mai mult sau mai puţin reuşite. Sunt exerciţii destinate în primul rând actorilor.

Nu conţin mesaje profunde şi nici nu-şi propun să dezbată teme mari, universale. Din neputinţă. Sunt inspirate din realitatea imediată şi povestite sincer, cu onestitate.”

Teatrul Act

Calea Victoriei 126, sector 1, Bucureşti

Programul casei de bilete:
Luni – Vineri: 11.00 – 18.30
Sâmbătă – Duminică: 12.00 – 18.30 (când sunt programate spectacole)

Pentru informaţii şi rezervări sunaţi la 021 – 310 3103 / 0723 103 103 sau scrietţ la [email protected]

Foto:
Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!